Naslovna Društvo Košarkaške lopte đacima u Kobišnici, Korbovu, Kladovu, Boru, Knjaževcu, Majdanpeku, Zaječaru…

Košarkaške lopte đacima u Kobišnici, Korbovu, Kladovu, Boru, Knjaževcu, Majdanpeku, Zaječaru…

516
0

Kompanija “Roda” je u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pokrenula projekat u okviru kojeg će sa 2.000 Molten košarkaških lopti obradovati mališane u 200 osnovnih i srednjih škola širom Srbije.

Molten lopte, Foto: N.Paraušić

Sa ciljem da promoviše prave vrednosti i sport među mladima, Kompanija „Roda“ uručiće Molten košarkaške lopte učenicima 200 osnovnih i srednjih škola u 87 gradova i opština širom Srbije, među kojima i učenicima Osnovne škole “Stevan Mokranjac” u Kobišnici.

Na spisku pobednika našle su se i škole u okolnim gradovima Borskog i Zaječarskog okruga: Osnovna škola “Hajduk Veljko” u Korbovu, Srednja škola u Kladovu, majdanpečke osnovne škole „Velimir Markićević“ i „12. septembar“, OŠ „Dušan Radović“ u Boru, knjaževačke osnovne škole „Vuk Stefanović“ i „Dimitrije Todorović Kaplar“ kao i OŠ „Ljuba Nešić“ u Zaječaru.

U ovoj akciji učestvovalo je 1.730 škola i oko 68.000 aktivnih korisnika, koji su svojim školama, tokom četiri nedelje glasanja, podelili gotovo 700.000 glasova.

Ova društveno-odgovorna inicijativa pokrenula je na glasanje sve generacije koje su za samo mesec dana, više od 100.000 puta podelile informaciju sa svojim prijateljima na Facebook društvenoj mreži, kako bi pomogle svojoj školi da se nađe među dobitnicima.