Naslovna Sport Košarkašice „Hajduk Veljka” među najboljima u Srbiji

Košarkašice „Hajduk Veljka” među najboljima u Srbiji

448
0

Negotinke Milena Trailović (2004) i Teodora Trkulja (2005) Košarkaški savez Srbije uvrstio je među 30 najtalentovanijih igračica u svom godištu.

Teodora Trkulja i Milena Trailović, foto: Dušan Mandić

Milena i Teodora će od 14. do 25.juna, zajedno sa ostalim košarkašicama, koje krasi epitet najtalentovanijih, biti na pripremama u Razvojno-trenažnom centru Zavoda za sport i medicinu Republike Srbije na Karatašu kod Kladova.

Ove dve igračice su, inače, i u ovoj sezoni bile udarna snaga pionirske selekcije “Hajduk Veljka”, osvojile su šampionsku titulu južne i istočne Srbije i plasirale se na finale državnog prvenstva Srbije, zajedno sa pobednicima ostalih regiona, takođe, najboljih timova Srbije.

“Mi u klubu smo godinama unazad posvećeni stvaranju i školovanju igrača tako da nas ovaj poziv nije iznenadio. Milena je i prošle godine bila učesnica Razvojno-trenažnog centra, dok je Teodora svojim radom i posvecenošću apsolutno zaslužila svoje mesto. Njih dve su primer svim ostalim igračima u klubu kako se treba ponašati i koliko i kako raditi i nadamo se da ćemo u budućnosti u godištima koja nadolaze 2006/07/08 imati još dosta igrača koji će predstavljati budućnost samog kluba pa i naše košarke. Ponosan sam što imam priliku da radim sa takvom decom i ovim putem im još jednom čestitam i želim im da sada još više nastave da rade na sebi jer samo tako će njihov talenat biti opravdan”, navodi trener Dušan Mandić.

foto: Dušan Mandić

Pored svih rezultata koje su negotinske košarkašice, među kojima su svakako i Milena Trailović i Teodora Trkulja, ostvarile u ovoj sezoni, treba napomenuti da su ove dve igračice i članice seniorske ekipe, a igrale su i utakmice u okviru II Savezne ženske lige Srbije i 1/4 finale Kupa Srbije.

Na sportskim igrama mladih pobedom u Zaječaru plasirale su se i na finale državnog prvenstva u basketu 3×3. Malo li je za jednu sezonu koja još nije završena!