Naslovna Sport Košarkaši u subotu debituju pred Negotincima

Košarkaši u subotu debituju pred Negotincima

409
0

Prethodnog vikenda startovala je Druga srpska liga. Naši košarkaši su u prvom kolu poraženi u Blacu rezultatom 68:54 (20:11, 14:21, 20:12, 14:10).

Negotinski KK “Hajduk Veljko” u ovu takmičenje ušao je bez kapitena Saše Videnovića i sa poprilično podmlađenom ekipom, koju već drugu godinu zaredom čine isključivo igrači iz Negotina. Zato je nova sezona i prilika mladim Negotincima da steknu dragoceno iskustvo.

“Prosek godina na startu sezone je 20.5, od čega su čak šestorica igrača članovi našeg kadetskog i juniorskog tima. Novi kapiten ekipe Zoran Milovanović uz iskusnijeg Marinovića i Džunića bili su najbolji na terenu, dok je od mlađarije najbolji utisak ostavio Ilija Vučićević”, kaže trener Dušan Mandić.

U subotu 19. oktobra od 17 časova negotinskim košarkašima u goste dolazi ekipa Sokobanje koja je u prošloj sezoni nastupala u višem rangu takmičenja.

“Nadamo se da će se ekipi pridružiti iskusni igrači: Nenad Cvetković, Saša Lukić i da će se Vi8ktor Grozdanović oporaviti od povrede zadobijene za vikend, te da ćemo time biti konkurentniji protivniku. Iako nemamo pritisak pobede u ovoj sezoni koja će biti posvećena razvoju mladih igrača imamo obavezu prema grbu dresa koji nosimo, prema deci u klubu koja se moraju učiti pobedničkom mentalitetu i prema našoj vernoj publici tako da ćemo u mečući sa jednim ratnički pristupom, borićemo se do kraja i ostavićemo 100 posto sebe na terenu”, obećava trener Mandić.