Naslovna Društvo COVID-19 Korona virus u osnovnoj školi: Negotinski ŠVS će preduzeti neophodne mere!

Korona virus u osnovnoj školi: Negotinski ŠVS će preduzeti neophodne mere!

3082
0

Povodom informacije da je među zaraženim kovidom-19 u opštini Negotin i jedan dvanaestogodišnjak, učenik jedne od osnovnih škola, u Štabu  za vanredne situacije (ŠVS) saznajemo da će u saradnji sa epidemiolozima razmotriti kakve će sve mere preduzeti.

Ilustracija, pixabay

Dečak od 12 godina koji je nedavno sa blažim simptomima testiran na prisustvo virusa korona i čiji je rezultat pozitivan se dobro oseća, a svi kontakti obolelog dečaka su u izolaciji, saznajemo u Štabu za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin.

“Imaćemo sa ljudima iz Zdravstvenog centra Negotin i Zavoda za javno zdravlje jedan konstruktivan sastanak gde ćemo videti mere koje ćemo preduzeti. Upućujem apel sugrađanima, s obzirom da je epidemiološka situacija na teritoriji cele zemlje ide u lošem pravcu, sa velikim brojem novozaraženih lica, na poštovanje mera, ne iz razloga zato što želimo da nekome uskratimo njihovu slobodu na kretanje i druženje već želimo da svi shvate da čuvajući sebe čuvamo i ljude oko nas”, kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin i komandant Štaba za vanredne situacije.

On navodi da je od prošlog vikenda pojačan inspekcijski nadzor u trgovinskim i ugostiteljskim objektima vezano za kontrolu radnog vremena, ali i za obavezu nošenja zaštitnih maski.

“Pojačali smo inspekcijski nadzor prošlog vikenda, što je i bilo dogovoreno na sastanku u Borskom upravnom okrugu, ali ne da bi kažnjavali već da bi ljudi shvatili ozbiljnost situacije. Želimo da iz pandemije kovida izađemo sa što manje gubitaka i što manje problema, bez svesti naših sugrađana teško je da to možemo da odradimo na najbolji mogući način. Apel da se poštuju mere, da se poštuje distanca, radno vreme, da se poštuju mere u trenucima i uslovi gde može da dođe do zaražavanja”, dodao je Veličković.