Naslovna Društvo COVID-19 Korona virus: U opštini Negotin još 17 pozitivnih

Korona virus: U opštini Negotin još 17 pozitivnih

1196
0

U poslednja 24 časa evidentirano je 17 novozaraženih virusom korona na teritoriji opštine Negotin.

Ilustracija, pixabay.com

Od 41 antigenskog testa koji je urađen u kovid laboratoriji Doma zdravlja u Negotinu, kao i na osnovu rezultata 11 PCR testova obrađenih u laboratorijama Instituta za javno zdravlje u Beogradu i niškom „Vatrenom oku“ na korona virus u opštini Negotin pozitivno je osam žena od 35 do 84 godine starosti, kao i devetorica muškaraca od 25 do 82 godine.

Reč je o testiranima u utorak posle 14 časova i danas do tog vremena. U negotinskoj zdravstvenoj ustanovi juče popodne testirana je 31 osoba, od koje je pozitivno 11, dok je danas do 14 časova testiran 21 pacijent, od kojih je šestoro pozitivno.

Od infekcije virusom korona se, od poslednjeg izveštaja do danas, još 30 osoba  oporavilo, ali je bitku sa posledicama virusa u niškom Kliničkom centru, nažalost, izgubio šezdesetšestogodišnji muškarac iz Negotina.

Aktivno pozitivnih na prisustvo virusa korona u opštini Negotin je ukupno 614.

U negotinskoj bolnici na Grudnom, Internom i Odeljenju neurologije, koji su u crvenoj kovid zoni, zbrinuto je ukupno 60 građana sa cele teritorije opštine Negotin sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

U poslednja 24 časa hospitalizovano je još 11 osoba, osmoro je otpušteno iz bolnice, a jedan pacijent je transportovan u tercijarnu ustanovu na dalje lečenje.

Na pregled se u kovid ambulantu u ovom periodu javilo ukupno 84 osoba, od kojih 50 danas prepodne.