Naslovna Društvo COVID-19 Korona virus u Borskom okrugu potvrđen kod devet osoba; Majdanpek bez obolelih

Korona virus u Borskom okrugu potvrđen kod devet osoba; Majdanpek bez obolelih

2488
0

Korona virus u Borskom okrugu potvrđen je kod devetoro ljudi, od kojih 4 u Boru, 3 u Kladovu i 2 u Negotinu.

U opštini Kladovo korona virusom zaražene su tri osobe. Prvi pacijent koji je oboleo od kovida-19, osamdesetogodišnak iz Velesnice kod Kladova, preminuo je 26. marta u niškom Kliničkom centru. U  Nišu je trenutno hospitalizovano još šest Kladovljana koji čekaju rezultate testiranja na korona virus.

U ovoj opštini je pod nadzorom ukupno 507 osoba, pretežno onih koji su rešenje sanitarnog inspektora o samoizolaciji dobili prilikom ulaska u Srbiji, kao i osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženim Kladovljanima.

U Negotinu je korona virus potvrđen kod dve osobe, od kojih je prvi slučaj žene stare 71 godinu  iz Smedovca, čiji su suprug i njegov rođak preminuli, a da nisu testirani, kao i kod lekara specijaliste interne medicine.

U samoizolaciji je u ovoj opštini, prema poslednjim podacima, 369 osoba, za 27 više nego 1. aprila, među njima i lekari iz primarne medicine, specijalisti sa grudnog i internog odeljenja i zdravstveni radnici koji su sa obolelima bili u kontaktu, ali i oni koji su došli iz inostranstva.

U Boru su potvrđena još dva slučaja, koja nisu povezana sa prethodna dva obolela od Kovida-19. U ovom gradu je u samoizolaciji njih 613, 89 više nego 1. aprila.

U opštini Majdanpek, koja nema obolelih od kovida-19, prema poslednjim podacima Kancelarije za IT i eUpravu u samoizolaciji je 138 osoba, 40 više nego na preseku od pre dva dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.