Naslovna Društvo COVID-19 Korona virus u Borskom okrugu potvrđen kod devet osoba; Majdanpek bez obolelih

Korona virus u Borskom okrugu potvrđen kod devet osoba; Majdanpek bez obolelih

2590
0

Korona virus u Borskom okrugu potvrđen je kod devetoro ljudi, od kojih 4 u Boru, 3 u Kladovu i 2 u Negotinu.

U opštini Kladovo korona virusom zaražene su tri osobe. Prvi pacijent koji je oboleo od kovida-19, osamdesetogodišnak iz Velesnice kod Kladova, preminuo je 26. marta u niškom Kliničkom centru. U  Nišu je trenutno hospitalizovano još šest Kladovljana koji čekaju rezultate testiranja na korona virus.

U ovoj opštini je pod nadzorom ukupno 507 osoba, pretežno onih koji su rešenje sanitarnog inspektora o samoizolaciji dobili prilikom ulaska u Srbiji, kao i osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženim Kladovljanima.

U Negotinu je korona virus potvrđen kod dve osobe, od kojih je prvi slučaj žene stare 71 godinu  iz Smedovca, čiji su suprug i njegov rođak preminuli, a da nisu testirani, kao i kod lekara specijaliste interne medicine.

U samoizolaciji je u ovoj opštini, prema poslednjim podacima, 369 osoba, za 27 više nego 1. aprila, među njima i lekari iz primarne medicine, specijalisti sa grudnog i internog odeljenja i zdravstveni radnici koji su sa obolelima bili u kontaktu, ali i oni koji su došli iz inostranstva.

U Boru su potvrđena još dva slučaja, koja nisu povezana sa prethodna dva obolela od Kovida-19. U ovom gradu je u samoizolaciji njih 613, 89 više nego 1. aprila.

U opštini Majdanpek, koja nema obolelih od kovida-19, prema poslednjim podacima Kancelarije za IT i eUpravu u samoizolaciji je 138 osoba, 40 više nego na preseku od pre dva dana.