Naslovna Društvo COVID-19 Korona virus odlaže školske manifestacije, ne i takmičenja

Korona virus odlaže školske manifestacije, ne i takmičenja

1148
0

Osnovna škola „Vera Radosavljević“ odložiće obeležavanje Dana škole po preporuci koju je objavilo Ministarstvo prosvete.

Četvorodnevno obeležavanje Dana Osnovne škole „Vera Radosvaljević“ planirano za narednu nedelju, biće odloženo po preporuci koje je stiglo iz nadležnog ministarstva, saznajemo od direktora ove obrazovne ustanove Jasmine Luković.

„Sve manifestacije i priredbe  u zatvorenom prostoru, koje su planirane za više od 100 učenika se odlažu, a ne treba dozvoliti veća okupljanja dece i učenika po holovima i hodnicima za vreme odmora“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva prosvete je takođe stigla informacija da se takmičenja i smotre učenika ne odlažu. Tako će danas u osnovnim školama biti realizovano takmičenje „Misliša“ dok će tokom vikenda biti održana okružna takmičenja iz fizike i stranih jezika, kao i opštinsko takmičenje iz biologije.

Što se organizacije takmičenja tiče, preporuka je da učenici budu okupljeni u školskom dvorištu, nakon čega ih postepeno treba uvoditi u učionice.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je takođe saopštilo „da će se pokazatelji pratiti na dnevnom nivou i reagovaće se sa u skladu sa pristiglim podacima“.