Naslovna Društvo COVID-19 Korona virus: Još 19 pozitivnih u opštini Negotin

Korona virus: Još 19 pozitivnih u opštini Negotin

2330
0

Na osnovu podataka negotinskog Zdravstvenog centra od 49 obrađenih PCR i antigen testova, na prisustvo virusa korona pozitivno je 19.

pixabay.com

Virus korona je od četvrtka poslepodne do danas do 14 časova potvrđen kod 10 žena od 24 do 73 godine, kao i kod devetorice muškaraca od 23 do 77 godina.

U niškoj bolnici je, nažalost, od posledica kovida preminula pedesetšestogodišnja medicinska sestra, radnica negotinskog Zdravstvenog centra.

Danas do 14 časova urađeno je 26 antigent testova, od kojih je 11 pozitivno, dok je juče posle 14 časova urađeno osam antigenskih testova, od kojih su dva bila pozitivna. U negotinsku zdravstvenu ustanovu juče popodne i tokom večeri stigli su iz niškog “Vatrenog oka” rezultati 15 PCR testova od kojih su šest bili pozitivni na prisustvo virusa korona.

Kako saznajemo na tri odeljenja negotinske bolnice koja su u crvenoj kovid zoni smeštena su ukupno 53 pacijenta, od kojih sedmoro novih. Četvoro je otpušteno iz bolnice i upućeno na kućno lečenje, dok su dva pacijenta sa težom kliničkom slikom hospitalizovani u tercijarne ustanove.

Sa slučajevima evidentiranim u poslednja 24 časa broj aktivno pozitivnih popeo se na 550.