Naslovna Društvo COVID-19 Korona ne jenjava: Još 36 kovid pozitivnih

Korona ne jenjava: Još 36 kovid pozitivnih

1244
0

U opštini Negotin u poslednja 24 časa od 84 antigen i PCR testiranih na virus korona potivno je 36 osoba, skoro 43 odsto ispitanih.

Pozitivan nalaz potvrđen je kod 23 osobe ženskog pola od kojih najmlađe imaju 16 i 17 godina, a ostale od 31 do 83 godine, kao i kod 13 muškaraca od 35 do 83 godine starosti.

U martu je u opštini Negotin zabeležen i najveći broj obolelih od početka epidemije do danas, zaključno sa 29. martom ukupno 730.  Broj se svakodnevno uvećava u proseku za 15 do 39 slučajeva, pa Štab za vanredne situacije apeluje da se poštuju propisane mere.

Raste i broj pregleda u kovid ambulantama pa su tako u pedijatrijskoj kovid ambulanti u ponedeljak, 29. marta pregledana 23 deteta predškolskog i školskog uzrasta, a u kovid ambulanti pri Medicini rada u Domu zdravlja 100 naših sugrađana, od kojih je njih 59 prvi put zatražilo pomoć lekara.

Na tri kovid odeljenja u negotinskoj bolnici zbrinuto je 37 pacijenata, od kojih je 12 na kiseoniku. Tri osobe su transportovane u Specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Sokobanji koja je od nedavno i po treći put u kovid režimu, a jedna u Kovid bolnicu Kruševac. Iz bolnice su otpuštena četiri pacijenta, a isto toliko ih je u poslednja 24 časa hospitalizovano.

Iako svakodnevno ima izlečenih broj novoobolelih na teritoriji Borskog okruga je na dnevnom nivou uglavnom veći.

Tako je u Boru zabeleženo 18 novih slučajeva, a kako navode u Štabu za vanredne situacije, na teritoriji grada je ukupno 377 aktivnih slučajeva virusne infekcije. Na kovid odeljenjima borske Opšte bolnice hospitalizovano je 48 pacijenata od kojih je 41 pozitivan na virus korona.

U opštini Majdanpek je od 43 testirane osobe virus potvrđen kod 13, pa je u ovoj opštini broj aktivno pozitivnih 105. U tercijarnim bolnicama je zbog teže kliničke slike hospitalizovano i 10 Majdanpečana.

U opštini Kladovo je, prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo, obolelo još osam osoba, pa je broj aktivno pozitivnih na virus korona 63, ujedno i najmanji na teritoriji Borskog okruga.