Naslovna Društvo COVID-19 Korisnici i zaposleni Doma za stare “Radost” hospitalizovani u Nišu, Sokobanji i...

Korisnici i zaposleni Doma za stare “Radost” hospitalizovani u Nišu, Sokobanji i Niškoj banji

3725
0

Nakon trijaže u Infektivnoj klinici u Nišu svih 48 pozitivnih na korona virus iz negotinskog Doma za stare “Radost” zbrinuti su u Nišu, Niškoj banji i Sokobanji.

Pacijenti sa blažom kliničkom slikom njih 37 štićenika i zaposlenih u negotinskom Domu za stare “Radost”  nakon trijaže u Nišu zbrinuti su jutros u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Sokobanji, namenjena lečenju pacijenata koji su oboleli od korone.

Sedam pacijenata je rano jutros zadržano u Kliničkom centru Niš, a četvoro je smešteno u privremenu bolnicu u Niškoj banji.

Svih 48 pozitivnih iz negotinskog staračkog doma, od kojih 33 korisnika, 13 zaposlenih i dva pripadnika Vojske Srbije transportovani su noćas u kovid bolnice i privremene centre sanitetskim vozilima iz zdravstvenih centara Negotin, Zaječar, Bor, Knjaževac, Majdanpek, Kladovo i Niš, ali i sanitetskim vozilima iz Jabukovca, HE “Đerdap dva” i Auto servisa “Džanko” iz Negotina.

Očekuje se da u Dom za stare “Radost” danas dođe ruski tim medicinskih stručnjaka da obavi dezinfekciju svih prostorija.