Naslovna Društvo COVID-19 Korisnici i zaposleni Doma za stare “Radost” hospitalizovani u Nišu, Sokobanji i...

Korisnici i zaposleni Doma za stare “Radost” hospitalizovani u Nišu, Sokobanji i Niškoj banji

3647
0

Nakon trijaže u Infektivnoj klinici u Nišu svih 48 pozitivnih na korona virus iz negotinskog Doma za stare “Radost” zbrinuti su u Nišu, Niškoj banji i Sokobanji.

Pacijenti sa blažom kliničkom slikom njih 37 štićenika i zaposlenih u negotinskom Domu za stare “Radost”  nakon trijaže u Nišu zbrinuti su jutros u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Sokobanji, namenjena lečenju pacijenata koji su oboleli od korone.

Sedam pacijenata je rano jutros zadržano u Kliničkom centru Niš, a četvoro je smešteno u privremenu bolnicu u Niškoj banji.

Svih 48 pozitivnih iz negotinskog staračkog doma, od kojih 33 korisnika, 13 zaposlenih i dva pripadnika Vojske Srbije transportovani su noćas u kovid bolnice i privremene centre sanitetskim vozilima iz zdravstvenih centara Negotin, Zaječar, Bor, Knjaževac, Majdanpek, Kladovo i Niš, ali i sanitetskim vozilima iz Jabukovca, HE “Đerdap dva” i Auto servisa “Džanko” iz Negotina.

Očekuje se da u Dom za stare “Radost” danas dođe ruski tim medicinskih stručnjaka da obavi dezinfekciju svih prostorija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.