Naslovna Društvo COVID-19 Korisnica i radnica negotinskog Doma “Sveti Nikola” puštene iz sokobanjske kovid bolnice

Korisnica i radnica negotinskog Doma “Sveti Nikola” puštene iz sokobanjske kovid bolnice

817
0

Iz Specijalne bolnice za plućne bolesti u Sokobanji nakon što je kontrolni test pokazao da su negativne, u Negotin su se vratile radnica i korisnica Ustanove za stare Sveti Nikola”.

Kako saznajemo, obe žene, koje su zbog pozitivnog rezultata na prisustvo virusa korona bile hospitalizovane u kovid bolnici u Sokobanji, vratile su se nakon što je kontrolni test pokazao da su negativne.

Po proceduri, one će i u narednih 14 dana biti u samoizolaciji kada će im ponovo biti rađen kontrolni test.

“Korisnica koja je sada sada stigla iz sokobanjske bolnice provešće narednih 14 dana u karantinu u posebnom kovid odeljenju koje smo napravili, a radnica će biti u svom domu. Očekuje nas u sredu ponovno testiranje svih zaposlenih i korisnika doma”, kaže Stevan Šarčević, upravnik i vlasnik Ustanove za stare Sveti Nikola” u Negotinu.

S obzirom da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja omogućilo prijem novih korisnika u svim ustanovama socijalne zaštite za smeštaj, u “Svetom Nikoli” ističu da imaju slobodnih mesta, ali da će prijem novih korisnika u skladu sa instrukcijama resornog ministarstva, obaviti u saradnji sa epidemiolozima.

“U cilju zaštite i sadašnjih i novih korisnika, novoprimljeni će, bez obzira na negativni test, biti u izolaciji u našem posebnom kovid odeljenju 14 dana”, dodaje Šarčević.