Naslovna Društvo Кonkurs za poslodavce za Program „Moja prva plata“ produžen do 23. septembra

Кonkurs za poslodavce za Program „Moja prva plata“ produžen do 23. septembra

310
0

Rok za poslodavce da oglase radne pozicije u drugom ciklusu Programa „Moja prva plata“ produžen je do 23. septembra.

mojaprvaplata.gov.rs/naslovna, printscreen

Umesto do 20. septembra sada poslodavci do četvrtka, 23. septembra mogu na sajtu „Moja prva plata“ da oglase konkretne radne pozicije na kojima će, uz subvencije države, osposobljavati mlade kandidate, sa mogućnošću da ih, nakon devet meseci obuke, prime u radni odnos.

Razlog što je rok produžen do 23. septembra, navode u Nacionalnoj službi za zapošljavanje je veliki broj pristiglih prijava u proteklih par dana i povećano interesovanje kompanija koje u drugom ciklusu programa „Moja prva plata“, mogu da prime oko 10.000 mladih u Srbiji, bez radnog iskustva, do 30 godina starosti sa srednjim i visokim obrazovanjem i tako im omoguće da steknu prvo radno iskustvo.

Prema do sada pristiglim prijavama, najzastupljenije su pozicije za mlade sa srednjim obrazovanjem – trgovci, ugostitelji, administrativni radnici, ali su traženi i inženjeri, tehnolozi, lekari, IT stručnjaci.

„Najviše je preduzetnika i mikro kompanija koji su zainteresovani da, uz subvencije države i učešće u programu „Moja prva plata“, obuče i zaposle nove kadrove. Ceo proces je digitalizovan i selekcija se vrši onlajn. Program je šansa za poslodavce da novim zapošljavanjem povećaju obim poslovanja, investiraju u razvoj ljudskih resursa i uz manje troškove, unaprede postojeće timove“, dodaju u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

„Moja prva plata“ traje devet meseci, država je mladima obezbedila mesečnu naknadu od 22.000 dinara za one koji konkurišu sa završenom srednjom školom i 26.000 dinara za one sa visokim obrazovanjem.

Program sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Кancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.