Naslovna Hronika Konkurs za buduće policajce otvoren do 20.jula

Konkurs za buduće policajce otvoren do 20.jula

586
0

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je novi konkurs za prijem kandidata za stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova. Planiran je upis 351 polaznika, od kojih 15 za područje Negotina, Kladova, Majdanpeka i Bora.

Budući policajci obučavaće se u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Kandidati moraju da imaju završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, ne smeju postojati bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji, treba da poseduju važeću vozačku dozvolu B kategorije i da ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Republike Srbije, koji nemaju manje od 18, a više od 24 godina starosti.

Izbor kandidata za polaznike stručnog osposobljavanja sprovodi komisija, a prijava na konkurs, s dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata do 20. jula.

Postupak izbora kandidata sastoji se iz tri dela: opšteg lekarskog pregleda, kvalifikacionog ispita i specijalističkog lekarskog pregleda.

Kandidati koji ispune uslove i polože kvalifikacioni ispit, rangiraju se na osnovu zbirnih rezultata, a komisija će utvrditi konačnu rang-listu kandidata. Na osnovu te liste, odluku o prijemu kandidata donosi ministar unutrašnjih poslova.

Takođe, kandidat koji nije primljen na obuku može, u roku od osam dana od dana prijema obaveštenja, podneti zahtev ministru unutrašnjih poslova da preispita odluku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.