Naslovna Hronika Konkurs za buduće policajce otvoren do 20.jula

Konkurs za buduće policajce otvoren do 20.jula

606
0

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je novi konkurs za prijem kandidata za stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova. Planiran je upis 351 polaznika, od kojih 15 za područje Negotina, Kladova, Majdanpeka i Bora.

Budući policajci obučavaće se u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Kandidati moraju da imaju završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, ne smeju postojati bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji, treba da poseduju važeću vozačku dozvolu B kategorije i da ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Republike Srbije, koji nemaju manje od 18, a više od 24 godina starosti.

Izbor kandidata za polaznike stručnog osposobljavanja sprovodi komisija, a prijava na konkurs, s dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata do 20. jula.

Postupak izbora kandidata sastoji se iz tri dela: opšteg lekarskog pregleda, kvalifikacionog ispita i specijalističkog lekarskog pregleda.

Kandidati koji ispune uslove i polože kvalifikacioni ispit, rangiraju se na osnovu zbirnih rezultata, a komisija će utvrditi konačnu rang-listu kandidata. Na osnovu te liste, odluku o prijemu kandidata donosi ministar unutrašnjih poslova.

Takođe, kandidat koji nije primljen na obuku može, u roku od osam dana od dana prijema obaveštenja, podneti zahtev ministru unutrašnjih poslova da preispita odluku.