Naslovna Društvo Konkurs „Pokrenimo našu decu“ doneo vredne nagrade u Kobišnicu i Negotin

Konkurs „Pokrenimo našu decu“ doneo vredne nagrade u Kobišnicu i Negotin

605
0

U okviru programa “Pokrenimo našu decu” koju su organizovali Aqua Viva i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nagrađena su dva odeljenja osnovnih škola “Branko Radičević” u Negotinu  i “Stevan Mokranjac” u Kobišnici, kojima su ovih dana na dar stigli vredni rekviziti.

Učenici III razreda OŠ „Stevan Mokranjac“ sa učiteljicom Danielom Pejčić; foto: Samir Balanesković

Učenici trećeg razreda Osnovne škole “Stevan Mokranjac” u Kobišnici, sa učiteljicom Danielom Pejčić, nastavu fizičkog obrazovanja realizuju uz rekvizite, koje su dobili u okviru programa „Pokrenimo našu decu“ brenda Aqua Viva kompanije “Knjaz Miloš” i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ovo odeljenje od prošle školske godine uvelo je dodatnih 15 minuta svakodnevnih fizičkih aktivnosti, čiji je cilj prevencija lošeg držanja, deformiteta kičme i neaktivnog životnog stila kod dece.

Zahvaljujući rekvizitima koji su stigli u Kobišnicu, učenici trećeg razreda sada, kako i sami kažu, imaju zanimljive časove, a vežbanje doživljavaju kao igru.

Učenici II/2 odeljenja Osnovne škole “Branko Radičević” sa učiteljicom Jasminom Aćimović

Redovnom i kreativnom primenom vežbi iz programa „Pokrenimo našu decu“ izdvojilo se i odeljenje II/2 negotinske Osnovne škole “Branko Radičević” sa učiteljicom Jasminom Aćimović, koje, takođe, svakodnevnim vežbanjem nastoji i da se pravilno razvijaju, jačaju mišiće, steknu bolju koordinaciju, ali i da efikasnije ispune svoje slobodno vreme.

I ovo je odeljenje prošle školske godine realizovalo program vežbanja pod sloganom „Da svaki školski dan bude aktivan“. I njima je na dar stigao paket pun raznih rekvizita, koji će im oplemeniti i sadržajno ispuniti nastavu fizičkog vaspitanja.

Negotinsko i kobišničko odeljenje, ali i druga nagrađena, a ima ih ukupno 36 u celoj Srbiji, pronašla su u ovom programu inspiraciju da svakodnevno u školi bar 15 minuta dnevno rade vežbe i jačaju svoje zdravlje.