Naslovna Hronika Konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova: Obuka za 600 novih policajaca

Konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova: Obuka za 600 novih policajaca

359
0

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 600 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, koji je otvoren do 8. jula.

Čak 600 budućih policijaca, sudeći po konkursu koji je raspisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, obavljaće stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Кonkurs je, između ostalih, raspisan i za potrebe Policijske uprave u Boru, u okviru koje deluje i negotinska policijska stanica, ali i za potrebe Policijske uprave Zaječar, kao i drugih uprava na području Srbije.

Prijava se podnosi policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata, a pravo učešća imaju svi oni koji su završili srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, kao i oni koji su završili osnovne strukovne ili akademske studije Кriminalističko – policijskog univerziteta.

Kandidat ne sme da ima manje od 18, ni više od 24 godine, odnosno više od 27 za svršene studente Кriminalističko – policijskog univerziteta, a mora da poseduje i vozačku dozvolu B kategorije, kao i da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

Uslovi i način podnošenjka prijave objavljeni su na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i Centra za osnovnu policijsku obuku. Konkurs je, inače, otvoren do 8. jula.