Naslovna Kultura Događaji Кoncert Vladana Vučkovića Paje i Spiritus Movens benda u Negotinu

Кoncert Vladana Vučkovića Paje i Spiritus Movens benda u Negotinu [Video]

316
0

U negotinskom Domu kulture “Stevan Mokranjac” u utorak, 12. aprila od 20 časova biće održan koncert Vladana Vučkovića Paje i njegovog „Spiritus Movens“ benda.

Vladan Vučković Paja; Fotografija: Velibor Gajović

Koncertom u Negotinu, naš proslavljeni gitarista, aranžer, kompozitor, multiinstrumentalista, studijski muzičar i koncertni izvođač, Vladan Vučković Paja, predstaviće svoj program instrumentalne muzike.

Vučković je nedavno na svom jutjub kanalu započeo predstavljanje svojih “Paralela”, vokalnih kompozicija za koje kaže da ih je “doveo u red” i “odenuo u novo ruho”.

Paralelno uz instrumentalnu muziku, koja je dominanta moje muzičke karijere, komponovao sam i muziku za vokalno izvođenje, u dugom nizu godina. Neke od tih kompozicija pevali su i objavljivali pevači, a neke sam objavljivao sam. Tokom pandemije, silom prilika, imao sam vremena da se podsetim tih brojnih vokalnih kompozicija. Kao da sam sam sebi ponovo otkrio paralelne muzičke svetove koji prožimaju moje stvaralaštvo.  Objedinio sam i doveo svoje vokalne kompozicije „u red“, odenuo u novo ruho, neke od njih doradio”, kaže za NG Portal Vladan Vučković.

Ovaj umetnik raskošnog talenta svoje “Paralele” predstaviće i na koncertu u Negotinu uz podršku tročlanog benda „Spiritus Movens“, u čijem su sastavu, takođe, sjajni muzičari Perica Кaluđerović (klavijature), Darko Urošević (bubnjevi) i Vladislav Filipović Šmit (bas).

“Većinu tekstova sam pisao sam, ali imao sam i nekoliko sjajnih saradnika, tekstopisaca. Na ovaj način pripremio sam vokalne muzičke paralele za predstavljanje u sopstvenom izvođenju, što mi je bilo vrlo zabavno. Iz svih ovih razloga albumu vokalnih kompozicija dao sam naziv „Paralele“ i u ovoj fazi ga predstavljam isključivo na svom oficijelnom Youtube kanalu, objavljujući numere sukcesivno”, dodaje Vučković.

Paja Vučković i „Spiritus Movens“ bend; Foto: Igor Mitrović

Vladan Vučković tokom svoje karijere kao studijski muzičar sarađivao je sa najpoznatijim muzičarima naše zemlje od Kornelija Bate Kovača, Radeta Radivojevića, Željka Joksimovića, Kikija Lesandrića, Dragoljuba Đuričića, a nastupao je na više od 500 koncerata u Srbiji, SAD, Kanadi, Australiji, zemljama našeg regiona, Rusiji, Ujedinjenim arapskim emiratima, širom Evrope…

Stalni je član pratećeg orkestra Zdravka Čolića, dugogodišnji član pratećeg benda „Piloti“ i pridruženi član Beogradske filharmonije i Novosadskog Big benda.

Na koncertu u Negotinu predstaviću svoj program instrumentalne muzike. I u samom tom programu kriju se neke paralele. Koncert je, zapravo, mali triptih. U prvom delu predstaviću autorske kompozicije u fusion formi, zatim, osvrnuću se na dvojicu gitarista sa ovih prostora, koji su uticali na mene, izvešću par njihovih kompozicija, a u finalu koncerta, u etno bloku, imaću zadovoljstvo da predstavim čarobne zvuke muzike iz istočne Srbije u mom tumačenju. Na kraju, možda bude i nekog malog iznenađenja”, kaže Vladan  Vučković, koji od 2002. aktivno promoviše svoj autorski program nastupima na Gitar Art Festivalu, Džez festivalu u Valjevu, BELEF-u, Nišvilu, Gitarijadi u Zaječaru…

Кarte za koncert Vladana Vučkovića Paje i njegovog „Spiritus Movens“ benda prodaju se na biletarnici Doma kulture „Stevan Mokranjac“ od 9 do 13 i od 17 do 19 časova. Cena ulaznice je 400 dinara.