Naslovna Kultura Koncert Miloša Arsenijevića u spomen Dimitriju Bukatareviću

Koncert Miloša Arsenijevića u spomen Dimitriju Bukatareviću

161
0

Negotinski gitarista Miloš Arsenijević prirediće koncert sećanja na svog prvog učitelja zbog koga je i zavoleo ovaj instrument, Dimitrija Bukatarevića.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri muzičkog pedagoga Dimirije Bukatarević odnegovao je mnogo učenika koji su prve akorde na gitari naučili da sviraju zahvaljujući upravo njemu.

Među njima je i Miloš Arsenijević, Negotinac, koji je svoje prve muzičke korake u šestoj godini upravo načinio zahvaljujući svom učitelju i mentoru Dimitriju Bukatareviću. Čuvajući sećanje na ovog vrsnog pedagoga prirediće koncert u petak 17. novembra sa početkom od 18 sati u svečanoj sali Umetničke škole „Stevan Mokranjac“.

Na programu će biti dela Albinonija, Sanca,  Karkasija, Karulija, Tarege, ali i Dejana Sazdanovića i Ivana Padoveca, koje je mladi gitarista Miloš Arsenijević vežbao i izvodio tokom svog školovanja.

Inače, ovaj mladi umetnik je nakon završene Osnovne muzičke škole “Stevan Mokranjac” u Negotinu i Srednje muzičke škole “Josip Slavenski” u Beogradu, završio master akademske studije na FMU u Beogradu u klasi profesorke Vere Ogrizović, kao i apecijalističke akademske studije u klasi profesora Srđana Tošića.