Naslovna Događaji Koncert grupe „Le Bonens“ na trgu žanrovski obojio još jedno veče u...

Koncert grupe „Le Bonens“ na trgu žanrovski obojio još jedno veče u gradu

460
0

Grupa „Le Bonens“ sačinjena od iskusnih muzičara iz Leskovca, Bora, Negotina i Novog Sada priuštila je okupljenima u centru grada u petak veče dobre muzike.

Stefan Nikolić ( klavijature, harmonika, vokal), Vesna Garabantin (violončelo), Tatjana Žikić (vokal),  Saša Jovanović (gitara, vokal),  Marko Mitrović (klavijature), Miloš Milojević (bas gitara) i Marko Petrović (bubnjevi) u okviru žanrovski obojene večeri Doma kulture „Stevan Mokranjac“  napravilu su pravu uvertiru za vikend prošetavši publiku kroz vanvremenske hitove ex-yu rok i pop scene, ali i domaću i stranu muziku od osamdesetih do danas.

„Zovemo se „Le Bonens“ po imeni gradova rođenja osnivača benda, nas koji smo na početku svirali iz Leskovca, Bora, Negotina i Novog Sada, dakle, nije u pitanju neko ime ili reč na francuskom, pošto često dolazi do takvih zabuna. Sviramo različite muzičke žanrove od rokenrola, pop muzike, sviramo i narodnu muziku i gledamo da to budu neka kvalitetnija dela narodne muzike, nešto što je reprezentativno i afirmativno za publiku“, kaže Stefan Nikolić.

Bila je to zaista sjajna i energična muzička promenada kroz stilove i emocije, od žustrih rokenrol klasika, preko pevljivih i vrcavih pop nota sa Jadrana, pa red Dina Dvornika, Vanne, Jelene Rozge i Tap 011, hitova bez kojih nijedna žurka devedesetih nije mogla da se zamisli, do novog Joksimovićevog hita „Ponoć je“ iz filma „Toma“ i mnogih drugih.

Slika večeri bili su i negotinski klinci, mladi roditelji sa decom, ali i iskusna publika zrelijih godina koja je rado propratila svaku od numera pevajući sa muzičarima ili jednostavno prepustivši se ritmu.

Oduševila je svojim glasom Tatjana Žikić, koja je jednako dobro plivala u svim stilovima i žanrovima, a odlično se snalazila i kao prateći vokal, dajući i više nego dobru podlogu Stefanu Nikoliću.

„Mi pretendujemo da sviramo to što mi volimo da sviramo na prvom mestu. Mislim to radimo iskreno, bez neke pretenzije da od toga bude ne znam šta, ali to ljudim prepoznaju i već imamo neku svoju publiku koja se iskristalizovala. Sviramo i javne nastupe i privatne proslave i za sada sam  zadovoljan kako je to prihvaćeno od strane negotinske, kladovske i publike gradova u okolini“, dodaje Nikolić.

Žanrovski obojeno veče grupe „Le Bonens“, organizovano u okviru manifestacije „Negotinsko leto“ bio je drugi koncert koji je, uz „Žirado kavaljere“ Gradimira Spasića u Muzičkom paviljonu početkom jula, priredio Dom kulture „Stevan Mokranjac“.

Naredni program ove ustanove kulture je u utorak, 21. jula, takođe u terminu od 21 sat u paviljonu u  gradskom parku. Na programu je koncert filmske muzike koji će publici interpretirati profesori Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ iz Negotina: Stefan Nikolić (klavijature i vokal), Vladica Perković (vokal), Danilo Perković (klavir) i Vesna Garabantin (violončelo).