Naslovna Društvo Konačna rang lista za buduće učitelje biće objavljena 6.jula

Konačna rang lista za buduće učitelje biće objavljena 6.jula

520
0

Preliminarna rang lista jučerašnjih prijemnih ispita kandidata za upis na prvu godinu studija Pedagoškog fakulteta Vranje, Visokoškolske jedinice Negotin biće objavljena do 2.jula, a konačna 6. jula do 15 sati.

Prijemne ispite koji se sastoje iz testa iz srpskog jezika i književnosti kao i testa opštih znanja i informisanosti, nakon provere govornih, muzičkih i fizičkih sposobnosti, polagala su 14 kandidata.

Preliminarna jedinstvena rang lista biće objavljena do 2.jula, a uvid u rezultate najavljen je za 3.jul.

Konačne rang liste će biti objavljene do 6.jula do 15 časova, dok je upis primljenih kandidata zakazan za 9. i 12.jul od 9 do 14 časova. Ukoliko se kandidat koji je ostvario pravo na upis ne upiše u predviđenom roku, umesto njega će biti upisan sledeći kandidat prema redosledu utvrđenom po Konačnoj rang listi.

Inače, visina školarine za samofinansirajuće studente iznosi 60.000 dinara, uz mogućnost plaćanja u više rata, a za strane državljane 1000 evra.

Pedagoški fakultet u Vranju upisuje ukupno 110 studenata koji se finansiraju iz budžeta i 150 samofinansirajućih na studijskim programima diplomirani učitelj (u Vranju i Negotinu), diplomirani vaspitač i master profesor tehnike i informatike.

Od tog broja Visokoškolska jedinica Negotin upisaće ukupno 40 studenata, od kojih 25 samofinansirajućih i 15 studenata čije će se školovanje finansirati iz budžeta.

Na teret budžeta, u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije, Pedagoški fakultet upisuje tri studenta, od kojih  jednog sa invaliditetom, jednog pripadnika romske nacionalnosti i jednog državljanina Republike Srbije koji je u školskoj 2017/2018. godini završio školovanje u inostranstvu.