Naslovna Ekonomija Kompanija “Eliksir” i MZ Prahovo potpisali Memorandum o saradnji

Kompanija “Eliksir” i MZ Prahovo potpisali Memorandum o saradnji

1775
0

Danas je potpisan Memorandum o saradnji između kompanije Eliksir i Mesne zajednice Prahovo, koji podrazumeva ulaganje u dalji razvoj ovog krajinskog sela.

Privatizacijom nekadašnje Industrije hemijske industrije Prahovo 2012. godine, “Eliksir Group”, uz neophodno ulaganje u rekonstrukciju proizvodnje, više od jedne decenije sa žiteljima Prahova gradi poverenje, razvija partnerske ali i dobre komšijske odnose.

Današnjim potpisivanjem Memoranduma o saradnji, u prostorijam Fondacije Eliksir, između prahovskog “Eliksira” i Mesne zajednice Prahovo, učvršćena je veza koja će selu, ali i svakom pojedincu, kako je danas istaknuto, doneti bolje uslove za život.

“Potpisivanjem ovog memoranduma mi smo krunisali naš uspešan rad koji datira od njihovog dolaska u Prahovo. Uradili smo puno toga i velike su investicije urađene za selo. To su milionske cifre, samo za asfaltiranje je dato preko 50 miliona dinara, uradili smo oko sedam kilometara asfaltiranih ulica. Uložena su sredstva u sport, kulturu. “Eliksir” sarađuje sa udruženjima i organizacijama koje postoje na teritoriji Mesne zajednice Prahovo. Ova saradnja je veoma uspešna i zahvalni smo na tome. Nadamo se da će nakon potpisivanja ovog memoranduma naša saradnja biti još bolja, jer će nam doneti napredak i bolju budućnost za našu decu kako bi Prahovo ostalo i opstalo”, istakao je na današnjem sastanku, Miodrag Kicoranović, predsednik Mesne zajednice Prahovo.

“Potpis na ovom dokumentu danas predstavlja samo simboličnu potvrdu međusobnog razumevanja i poverenja koje imamo i koje gradimo, ali i našeg strateškog opredeljenja da ćemo kroz sinergiju sa lokalnom zajednicom i prepoznavanjem potreba doprinositi zajedničkom održivom razvoju. Ovo je bila još jedna prilika da izrazimo svoju spremnost, da budemo podrška projektima i incijativama koje za cilj imaju poboljšanje uslova života u selu Prahovo ali i afirmaciji života u ovom selu i poboljšanju svega onoga što je ljudima koji u Prahovu žive od presudnog značaja” rekla je Margareta Musić, upraviteljka Fondacije Eliksir.

Planovi za dalji razvoj ovog krajinskog sela su veliki, ali kako ističe Miodrag Kicoranović, predsednik Mesne zajednice Prahovo, ostvarivi. Do 2027. godine u planu je završetak radova na asfaltiranju ulica u dužini od 3.300 metara, investicija je vredna oko 44 miliona dinara. Deca i mladi su jedan od prioriteta, dugoročni je plan Mesne zajednice, pa će park za najmlađe Prahovljane sa novim mobilijarom biti završen ove godine. S obzirom da se Prahovo nalazi na obali najveće evropske reke, na Dunavu, sređivanje plaže i česme u samom centru sela zadaci su koje su meštani, takođe, postavili sebi za cilj.

Potpisivanju Memoranduma su prisustvovali Branko Marković, zamenik direktora Elixir Prahova i članovi Saveta Mesne zajednice Prahovo, tamošnje Osnovne škole i udruženja.