Naslovna Ekonomija Kompanija “Eliksir Grupa” donirala Negotinu 100 miliona dinara

Kompanija “Eliksir Grupa” donirala Negotinu 100 miliona dinara

1634
0

Kompanija “Eliksir Grupa”  donirala je Negotinu 100 miliona dinara za realizaciju projekata namenjenih deci, unapređenju zdravstvene zaštite, infrastrukturnim i projektima održivog razvoja, ali i očuvanju kulturne i istorijske baštine.

Vladimir Veličković i Ružica Popović

Ček na 100 miliona dinara Vladimiru Veličkoviću, predsedniku opštine Negotin uručila je Ružica Popović, majka vlasnika kompanije “Eliksir Grupa“, Stanka Popovića i predsednica Fondacije “Humano srce Šapca“.

„Posvećeni napretku Negotinske krajine, udruženim snagama naši koraci ka uređenijem okruženju i boljoj budućnosti, biće lakši i brži. Saradnja opštine i Eliksir Grupe i u narednim godinama ići samo uzlaznim putem. Obnavljanje igrališta, kupovina potrebnih sredstava školama širom opštine, uređenje pešačkih staza u naselju Borska, Srbe Jovanovića, ka Bukovu, nabavka automobila za potrebe prevoza pacijenata sa dijalize, rekonstrukcija krova na Manastiru Кoroglaš, radovi u crkvama u Radujevcu i Miloševu, nabavka smart klupa, uređenje stajališta, asfaltiranje ulica u mesnim zajednicama i izletištu Badnjevo, samo su deo onoga što ćemo realizovati u ovoj godini a naša saradnja trajaće dugo“, rekao je Vladimir Veličković.

Devojački hor Umetičke škole „Stevan Mokranjac“

Kompanija “Eliksir” finansiraće izgradnju i opremanje pet dečjih igrališta u Negotinu, radove i nabavku opreme u 24 školska objekta na području opštine, rehabilizaciju puteva u 39 naselja u opštini Negotin, ali i brojne druge projekte u okviru inicijative „Za napredak Negotinske krajine – složno“.

„Odgovornost i održivost za budućnost moraju biti imperativ našeg daljeg zajedničkog razvoja. Tome doprinosi i veliki projekat Industrijsko-hemijskog parka, kao i moderan stambeno poslovni kompleks koji ćemo graditi u Negotinu sa ciljem da mlade zadržimo i vratimo u ovaj lepi kraj Srbije“, dodala je Margareta Musić, direktorka Eliksir Fondacije.

Etno grupa „Marinika“

“Eliksir” i lokalna samouprava u Negotinu potpisali su i Memorandum o razumevanju kojim su uređena prava i obaveze donatora i primaoca donacija i prema kojem je “Eliksir” preuzeo obavezu da u narednih 25 godina u budžet opštine Negotin uplati po 50 miliona dinara godišnje.

Polaznici Predškolske ustanove „Pčelica“

U okviru programa nastupili su Devojački hor negotinske Umetničke škole “Stevan Mokranjac” pod upravom Ružice Rajković, Nina Stošić iz Predškolske ustanove “Pčelica” koja je kazivala stihove učenika OŠ “Vuk Karadžić” Filipa Stojsavljević.

Koreografijom u slavu ljubavi predstavili su se i predškolci iz vaspitnih grupa Dijane Mihailović, Ljilje Đorđević, Sandre Sandulović i Mirjane Jovanović, a publika je uuživala i u nastupima Etno grupe “Marinika” pod upravom Danijele Marković i Kulturno umetničkog društva “Stevan Mokranjac” iz Negotina.

KUD „Stevan Mokranjac“, Negotin

Kompanija “Eliksir Grupa” nagradila je prvom nagradom i sa 180.000 dinara Aqnastasiju Ilić i Ivana Milenkovića, studente Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu, autore najboljeg idejnog rešenja stambeno-poslovnog kompleksa “Eliksir Garden”.

Drugu nagradu osvojili su Iva i Lidija Milosavljević, a treću Nemanja Ranđelović, Vukašin Vasić, Boris Rančev, Lazar Jović i Stefan Grčak. Njima su pripale i novčane nagrade u visini od 120.000, odnosno 60.000 dinara.

Maja Radulović i nagrađeni studenti Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu

Kompanija “Eliksir Grupa” nagradila je prvom nagradom i sa 180.000 dinara Anastasiju Ilić i Ivana Milenkovića, studente Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu, autore najboljeg idejnog rešenja stambeno-poslovnog kompleksa “Eliksir Garden”. Drugu nagradu osvojili su Iva i Lidija Milosavljević, a treću Nemanja Ranđelović, Vukašin Vasić, Boris Rančev, Lazar Jović i Stefan Grčak. Njima su pripale i novčane nagrade u visini od 120.000, odnosno 60.000 dinara.

„Eliksir garden neće biti samo reklamni plakat sa stranica časopisa, već naša realnost oplemenjena zelenilom, fontanama, parkovima sa klupama i ostalim mobilijarom za rekreaciju i zabavu najmlađih stanovnika tog kompleksa. On će, ne sumnjajte, biti jedinstven na širem prostoru ovog dela Srbije. Razmišljali smo o svemu: o teretani na otvorenom, o solarnim banderama, terenima za košarku, rečju, mogućnostima za rekreaciju neophodnu za odmor i trenutke dokolice, za vreme koje  se provodi u porodičnoj atmosferi i takozvanom punjenju baterija za dan koji dolazi“, istakla je Maja Radulović, zamenik direktora Društva u “Eliksir Prahovu”.

Stanko Popović i Vladimir Veličković

Stanko Popović, predsednik  kompanije i  prvi čovek Negotina zasadili su u gradskom parku pored biste Stevanu Mokranjcu i u Rukovetima opevano badem drvo kao simbol saradnje i prijateljstva i u znak poštovanja čuvenom kompozitoru.