Naslovna Kultura Komedija “Hotel 88” napunila salu Doma kulture

Komedija “Hotel 88” napunila salu Doma kulture

347
0

Pozorišna predstava “Hotel 88” igrana na sceni negotinskog Doma kulture “Stevan Mokranjac” pobrala velike simpatije pubilke koja je glumce nagradila dugim aplauzom.

Glasno su sinoć, nakon završene predstave “Hotel 88”, Negotinci komentarisali da se odavno nisu tako srcem smejali, uživajući u komediji koja otkriva ljubavne probleme bračnih parova na medenom mesecu.

Priča je urađena po holivudskom tekstu drame “Privatni život” iz 1930. godine, a adaptaciju i režiju potpisuje Staša Koprivica u produkciji Ljubomira Dorotića. Kroz ljubavne zavrzlame sadašnjih i bivših ljubavnih parova publiku vodi sjajna četvorka: Tamara Krcunović, Jelisaveta Orašanin, Andrija Kuzmanović i Vladimir Aleksić.

Komedija situacije govori o realnim problemima koji su bliski publici, a likovi su prilagođeni našem mentalitetu i vremenu u kome danas živimo gde se hrana ne jede dok se ne slika, a posao blogerke postaje najtraženiji.

Brz način igre glumaca i dijalozi koji publici ne skidaju osmeh sa lica dovoljan je bio razlog da veliki broj Negotinca nije želo da propusti ovu predstavu koja koja na komičan način rešava ljubavne probleme, a njeno trajanje zavisi od aplauza i smeha. Upravo reakcija publike i motiviše glumce da u trenutku tekst “isklizne” i prilagodi se situaciji.

“Uglavnom se publici ista stvar čini često da mi mnogo imporovizujemo. Nas četvoro nekako gajimo taj način igre da stvarno osvežavamo stvari, ali ne u smislu teksta, već u smislu nekih postupaka kako iznenađujemo jedni druge. To bi trebalo nekako da bude uvek tako. Meni lično nema tu nekih tekstualnih promena, nego čovek je tu u datom trenutku i pozorište i jeste živa stvar zbog toga. Bez obzira da li je komedija ili drama da to bude tako kao da se igra prvi ili poslednji put na taj način”, kaže za NG portal Tamara Krcunović koja je ostavila poseban utisak na negotinsku publiku.

U predstavi Ana i Marko, odnosno Tamara Krcunović i Andrija Kuzmanović dolaze u hotel na medeni mesec sa novim partnerima Viktorom i Sandrom, otkrivajući se ponovo kao srodne duše, dok uspešno balansiraju osećanjima.

“Ovo je komedija, tako da ako igraš sa Vladom Aleksićem, glumcem iz Zrenjanina, to je jako podložno improvizaciji. Imamo neke ustaljene improvizacije na zadatu temu, imamo neke improvizacije koje dođu kao tema trenutnih dešavanja da li u svetu ili kod nas i gledamo da uglavnom “vatamo” te neke lepe stvari”, kaže za naš portal, Andrija Kuzmanović.

“Ja sam bila jednom bila u Negotinu, išla sam u Vinariju “Matalj” i oduševila se. Danas smo išli ponovo i u suštini ovo je drugi put da sam u ovom kraju. Nisam mnogo videla od Negotina, a u vašem pozorištu sam prvi put. Imate divno pozorište, ogromno. Baš mi je drago da smo došli i nadam se da ćemo doći ponovo”, rekla nam je nakon predstave Tamara Krcunović.

Sa gostovanja iz Mokranjčevog Negotina glumačka ekipa ponela je lepe utiske, posebno one o publici koja ih je na kraju predstave pozdravila ovacijama.

“Nemamo puno prilike da dolazimo u vaše krajeve, a kad do vas urade auto put mislim da ćemo dolaziti što češće. Smatram da je ovo jedan od najlepših krajeva Srbije i to sam rekao danas kad smo obilazili Kladovo, mislim oni su obilazili a ja sam uživao u Kladovu i u Negotinu, koliko sam mogao. Kada vam urade auto put, mislim da ćete biti jedna od najzanimljivih destinacija u ovom delu Balkana”, dodaje Kuzmanović.