Naslovna Hronika Kod Kobišnice ispala sa šina cisterna sa amonijakom

Kod Kobišnice ispala sa šina cisterna sa amonijakom

2183
4

Na pruzi Zaječar–Prahovo pristanište, kod sela Kobišnica, danas u 11 sati i 40 minuta, ispala je sa šina cisterna sa amonijakom.

Arhiva NG Portala

Kompoziciju od 12 vagona sa oko 600 tona amonijaka, nezvanično saznajemo, prevozilo je Akcionarsko društvo za železnički prevoz robe “Srbija kargo”. Sa šina je ispala osma cisterna, ali srećom, bez ikakvih posledica. Amonijak nije iscureo, a čitava kompozicija je obezbeđena. Očekuju se i nadležne ekipe da dođu i podignu cisternu, kako bi voz nastavio put, ali nema naznaka da li će sve biti završeno do sutra.

Saobraćaj je na ovoj deonici obustavljen do daljeg. Kako saznajemo amonijak je trebalo da bude dopremljen u prahovski “Eliksir”.

Ne zna se zbog čega je cisterna ispala sa šina, ali imajući u vidu da u ovaj deo pruge godinama nije ulagano, te da su se slični incidenti već dešavali, pretpostavlja se da je u pitanju dotrajalost železničkih pragova, o čemu će, ipak, konačan sud da da “Infrastruktura  Železnice Srbije” u čijoj je nadležnosti ova pruga.

4 KOMENTARA

 1. ….Bez komentara…Negotinci i Krajinci vec odli cno i detaljno znaju da se ova katastrofalno dotrajala pruga MORA REKOSTRUISATI ZA 21.VEK…I PRETVORITI U TRANSEVROPSKI MODERAN ZELEZNICKI ASPEKT Multimodalnog saobracajnog koridora-Istok(Crnomorskig koridora) ..Koji preko Istocne Srbije i Timocke krajine POVEZUJE CELU EVROPU OD ATLANSKOG OKEANA DO CRNOG MORA….Bas kao i AUTOPUT OVOG ISTOG MULTIMODALNOG SAOBRACAJNOG KIRIDORA U DUZINI OD 138 KILOMETARA od Granicnog prelaza Mokranje do Pozarevca…I koji je takodje TRANSKONTINENTALAN ,Atlanski okean -Crno more…..
  Ali posto smo JUCE culi da je uz POTPUNO NOVE PRIORITETNE saobracajnice koje se FINANSIRAJU : 1) Paracin-Zajecar,450-600 miliona evra ) koji ne vodi ka Beogradu i Evropi….i
  2) Pozarevac -Veliko Gradiste-Golubac (350 miliona evra) koji dovodi do Djerdapske klisutre… i tu SVAKA dalja prica o autoputu prestaje….
  3)TRECI NOVI PRIORITET FINANSIRANJA neki autoput Svilajnac-Despotovac-Bor..kao deo do sada nikada pomenutog i najnovijeg ,,Vozd Karadjorde,, autoputa…koji malo posle Despotovca pa sve do Bora prolazi KROZ ROBUSNE I POTPUNO NENASTANJENE PLANINE ..i kroz novi NACIONALNI PARK ,,Beljanica-Juzni Kucaj, kroz to NAJVECE IZVORISTE PITKE VODE u Srbiji…i kroz nedirnutu devicansku prirodu..i kroz JEDNU OD SAMO DVE (druga je kristalno cista reka Gradac kod Valjeva..) NA ZVANICNOJ MAPI ,,Zasticenih prirodnih dobara Srbije,, CRVENOM LINIJOM OBELEZENE ZONE ZASTITE RECNIH DOLINA..kroz GORNJI TOK REKE RESAVE….A DA SE U SRBIJI u kojoj se uz ove finansira jos DVOCIFRAN BROJ KORIDORA…I JEDINO NE FINANSIRA ,UZ KORIDOR 10 ,NJEN JEDINI TRANSEVROPSKI KORIDOR ,,MS KORIDOR ISTOK(CmK)…stvari su posle Apsurdne faze ,pa Nestvarne faze..usle u Suludu fazu….
  Pa se ZATO …za podrsku ovom ,,,KORIDORU ZIVOTA ,, citavog ovog regiona Istocne Srbije..i koridoru koji SRBIJI VRACA CENTRALNU GEOSAOBRACAAJNU POZICIJU NA Balkanu i Jugoistocnoj Evrpi…i KOJI SE JEDINI U SRBIJI NE FINANSIRA…i tako vec vise od 13 godina…moramo za PODRSKU obratiti prvom domacinu Srbije,predsedniku Republika Aleksandru Vucicu…Jer TO zahteva NAJVECI NACIONALNI I STRATESKI INTERES Republike Srbije…kiji je BRUTALNO UGROZEN…Pa je SADA za MS Koridor Istok (CmK) na dalje PRVONADLEZAN SAMO Predsednik Republike Srbije.Tacka. Obraticemo mu se URGENTNO i sa punim postovanjem koni zasluzuje i Srbija i njen region Istocne Srbije…Ali bez ikakvog strahopostovanja i zazora zbog znacaje teme ili funkcije…Jer Srbija je jedini prioritet svih prioriteta..zar ne..A ko se plasi ..pod krevet gde je ssigurnije..i neka odatle gleda dalji razvoj situacije….Tako cemo SVI saznati..da li je MS Koridor Istok (CmK)…i po TRECI (3)PUT …u 13,5 godisnjem razvoju ovog Projekta….opet ,,ZABRANJENI KORIDOR,,…😀 I da li Predsednik Republike koji podrzava SVE koridoreu Srbiji ovaj koridor…ili ne. Tacka. 😀 I samo opusteno…i BEZ STRAHA…Sramota je bojati se u sopstvenoj zamlji..
  Posebno ako je ta zemlja Srbija….a Vi potomci Hajduk Veljka…koji je glavu dao a Krajinu nije dao… 😀 I Pozz.iz🚞

 2. P.S…Zamolicemo Predsednika Republike i to…da KREATORI ovih PRIORITETA…dakle ISTI oni koji su pre samo 2 godine…UKIDALI I OVU PRUGU kroz Istocnu Srbiju……OBJASNE i gradjanima i relevantnoj struci Srbije… KRITERIJUME PO KOJIMA PRAVE LISTE TIH ,,KORIDORSKIH,,PRIORITETA…Do sada su su se krili i bezali od toga….ali je sada i ta maskarada zavrsena…😀 Jer je suvise dugo svaki ,, LOKALNI PTTIC u Srbiji…PRIORITET u odnosu na TRANSEVROPSKI MS Koridor Istok (CmK)…Ta,, tajanstvena i vecna ,, prica je zavrsena….😀 Trazimo najsnazniju javnu i transparentnu.podrsku od Predsednika Republike Srbije. Tacka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.