Naslovna Društvo Kladovo kroz virtuelne priče: Nova era turističkog istraživanja

Kladovo kroz virtuelne priče: Nova era turističkog istraživanja

396
0

Televizija Kladovo u saradnji sa partnerima Turističkom organizacijom opštine Kladovo i JP Srbija Šume, realizacije ambiciozni projekat pod nazivom „Izrada mobilne aplikacije sa turnejama i pričama“.

Projekt „Izrada mobilne aplikacije sa turnejama i pričama“ osmišljen je kako bi transformisao turističko iskustvo posetilaca Kladova i njegove okoline putem stvaranja interaktivne i informativne platforme za istraživanje ove regije.

“Ova aplikacija će ponuditi različite turističke ture koje će voditi posetioce kroz bogatu kulturnu baštinu, prirodne lepote, istorijske lokalitete Kladova. Takođe, aplikacija će sadržati zanimljive priče i legende koje će oživeti lokalnu kulturu i istoriju”, navode u TV Kladovo.

Glavni ciljevi ovog projekta uključuju stvaranje novih i inovativnih oblika turističkih iskustava i proširenje turističke ponude uz korišćenje umetničkih i tehnoloških sredstava.  Projekat, takođe, ima za cilj razvoj priča inspirisanih istorijom, običajima, mitologijom i legendama opštine Kladovo.

“Ova inicijativa ne samo da će oživeti lokalnu kulturu, već će imati i dugoročni uticaj na promovisanje pametnog, održivog i inkluzivnog razvoja, kroz saradnju kreativnih, kulturnih i turističkih sektora u određenim opštinama”.

Podršku za realizaciju projekta pruža Evropska unija zajedno sa nemačkom vladom u okviru projekta “EU za kulturno nasleđe i turizam” koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

“Njihova podrška će doprineti daljem unapređenju turističke infrastrukture i promociji opštine Kladovo na međunarodnom nivou. Očekuje se da će ova mobilna aplikacija ponuditi turistima jedinstveno iskustvo istraživanja Kladova i njegove okoline, uz mogućnost dubljeg uranjanja u lokalnu kulturu i istoriju”, ističu u TV Kladovo.

Projekat „Izrada mobilne aplikacije sa turnejama i pričama“ predstavlja primer uspešne saradnje između lokalnih partnera i međunarodnih organizacija u cilju razvoja turizma. Očekuje se da će ova inovativna aplikacija privući brojne turiste i promovisati bogato nasleđe Kladova, čineći ga još atraktivnijom destinacijom za posetu.