Naslovna Društvo Kiša plavi negotinske ulice Strahinjića Bana i 1.maja: Rešenja još nema

Kiša plavi negotinske ulice Strahinjića Bana i 1.maja: Rešenja još nema

470
0

Sa svakom kišom, ma koliko ona obimna, ili oskudna bila, stanari u negotinskim ulicama Strahinjića Bana i 1.maja, u blizini Autobuske stanice, postaju taoci u svojim kućama.

Dok se voda ne povuče, ovi ljudi ne mogu da izađu iz kuća jer su im dvorišta poplavljena. Za vreme obimnih padavina visina vode bude i po 15 santimetara, pa se stanari često dvorištima kreću u gumenim čizmama.

Uz to se voda zadržava i na samoj ulici, pa oni, ponekad, čekaju i po sat vremena, da voda otekne kišnom kanalizacijom.

Kako navode, tako je uvek kad pada kiša. Voda se sliva iz skoro celog naselja, od Hajduk Veljkove, preko Vlaške male i susednih ulica do Strahinjića Bana i Ulice 1.maja.

Obraćali su se, vele, više puta nadležnima da im problem reši, ali osim čišćenja kanala, kiša im ponovo vrati problem na kućni prag.

Nekad budu i manje količine padavina, ali se, bez obzira, zbog naglog intenziteta, ulica ponovo poplavi, jer je u jednom delu kanala, protok primanja atmosferskih voda smanjen.

Nadležni ističu da je problem sa oticanjem atmosferskih voda u tom delu grada evidentan, zbog raznih činilaca, ali da se poslednjih dana krenulo sa razmatranjima kako na najbolji način da se on reši.

U Javnom komunalnom preduzeću „Badnjevo“ kažu da su ekipe već bile na terenu sa ciljem da razmotre situaciju i eventualnim izmeštanjem dela kanala za oticanje atmosferskih voda, povrate njegovu funkciju u potpunosti.

Po završetku terenskog dela posla, kažu nadležni, pristupiće se i izradi dokumentacije i predračuna kako bi se videlo i koliko će sve to da košta, ali kada će početi sa konkretnim poslom, to u ovom trenutku ne mogu da nam kažu.

Dok se to ne desi, stanarima u ove dve ulice, ostaje da gledaju u nebo i da čekaju da im se problem reši.