Naslovna Događaji Kineski spektakl u Zaječaru i Negotinu

Kineski spektakl u Zaječaru i Negotinu [NAJAVA]

285
0

U organizaciji Opere i teatra Madlenianum i Ambasade Narodne Republike Kine u Beogradu Umetnički ansambl pesama i igara provincije Henan i Džongjue Šaolin Zen borilačka akrobatska trupa, pored Beograda, gostovaće u Zaječaru, Negotinu i Smederevu.

Umetnički ansambl pesama i igara je najznačajniji državni ansambl Henan provincije; Foto: Promo

Ansambl iz centralne kineske provincije Henan, koju smatraju kolevkom kineske civilizacije, prvi put gostuju u Srbiji, a turneju organizuje Društvo prijatelja opere Madlenianum.

Pored Beograda ansambl gostuje u Zaječaru 22. oktobra, gde zatvaraju 27. Dane „Zorana Radmilovića“, u Negotinu u utorak, 23. oktobra i u Smederevu u četvrtak, 25. oktobra.

Umetnički ansambl pesama i igara izvešće tradicionalne plesove iz svih oblasti Kine, a publika će imati priliku da čuje i obredne pesme na originalnim kineskim instrumentima.

Džongjue Šaolin Zen borilačka akrobatska trupa osnovana je 1998. godine; Foto: Promo

Džongjue Šaolin Zen borilačka akrobatska trupa upoznaće publiku sa šaolinskim kolektivnim, akrobatskim, ratničkim i imitacionim (žaba, zmija) boksom, a ljubitelji borilačkih veština biće u prilici da vide 18 vrsti šaolinskog tradicionalnog oružja, koje se koristi u borilačkoj veštini vušu.

Deo programa je i čuvena Tai či veština, čije je provincija Henan rodno mesto, a koja se sastoji od kineske filozofije Jing Jang, ideologije o zdravlju i Tai či boksa.

Cena ulaznice za predstavu u Negotinu je 500 dinara, a u Zaječaru 600.