Naslovna Društvo Kampovi za porodice sa decom na Staroj Planini

Kampovi za porodice sa decom na Staroj Planini

373
0

Udruženje „Prvi put s ocem“ iz Beograda organizuje kamp u prirodi na Staroj planini za roditelje i decu. Prijave u toku, broj mesta ograničen.

Foto: Udruženje „Prvi put sa ocem“

 Udruženje „Prvi put s ocem“, uz podršku Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, organizuje dvodnevni edukativni kamp na Staroj planini od 29. septembra do 1. oktobra za porodice sa decom, na kojem će stručnjaci pomoći roditeljima da se nose sa raznim izazovima u vaspitanju dece i ukazati na značaj učešća oca u svim aspektima života porodice.

„Kampovi  nisu za one koji žele da se njihovom decom bave animatori, već za porodice koje su spremne da izađu iz zone komfora, da budu uzor svojoj deci  kroz razne aktivnosti u prirodi. Na kampovima zajedno sa decom podižemo šator, pripremamo hranu, palimo vatru, pravimo mostiće preko reka,kupamo se, pevamo, šetamo … Kampovi će biti organizovani u septembru i oktobru, a pojedini vikendi biće specijalizovani samo za tate i sinove, ili samo za tate i njihove mezimice“, objasnio je Mirko Mitrović iz Udruženja „Prvi put s ocem“.

Foto: Udruženje „Prvi put sa ocem“

Porodice će na kampovima, uz druženje, rad i zabavu, zajedno sa psiholozima tražiti odgovore na pitanja: kako biti najbolji primer detetu, koja je uloga oca u životu dečaka, a koja u životu devojčice, kako da vas tinejdžeri pitaju za savet, kako da izađete na kraj sa vršnjačkim nasiljem, kako da se postavite prema pametnom telefonu, kako otac štiti decu…

Porodice sa decom mogu da se prijave za kampovanje putem sajta prviputsocem.com, a broj mesta je ograničen.

Zahvaljujući podršci Ministarstva za brigu o porodici za novoprijavljene  porodice biće obezbeđeni i šatori i vreće za spavanje na svim kampovima.

Udruženje organizuje još jedan kamp za porodice od 6. do 8. oktobra u Podbukovima kod Valjeva.