Naslovna Društvo Kampanja u Negotinu i širom Srbije: Nisu svi invaliditeti vidljivi

Kampanja u Negotinu i širom Srbije: Nisu svi invaliditeti vidljivi

485
0

Savez udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Srbije (Savez MNRO)  povodom obeležavanja 60 godina rada i postojanja organizuje kampanju “Nisu svi invaliditeti vidljivi“.

U okviru sprovođenja kampanje “Nisu svi invaliditeti vidljivi“, u petak 28. maja u brojnim gradovima Srbije, među kojima su i Negotin i Kladovo biće organizovana akcija podele ukrasnih i upotrebnih predmeta  i informativnih brošura kojom Savez udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Srbije obeležava 60 godina postojanja i rada.

Na teritoriji opštine Negotin ovu akciju sprovodiće članovi Udruženja za pomoć osobama sa invaliditetom “Duga”.

“Naš zajednički cilj je unapređenje prava i položaja osoba sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica, i svakom našom zajedničkom ili pojedinačnom aktivnošću trudimo se da doprinesemo ostvarenju tog cilja”, kaže Miroslava Mika Zdravković, sekretar “Duge”.

Savez MNRO krovna je organizacija 53 udruženja iz cele Srbije. Kampanju “Nisu svi invaliditeti vidljivi“ pored Negotina i Kladova organizuje i u Aleksandrovcu, Aleksincu, Aranđelovcu, Brusu, Vračaru, Valjevu, Jagodini, Čukarici, Zvezdari, Ivanjici, Novom Pazaru, Starom Gradu, kao i u Leskovcu, Topili, Priboju, Pirotu, Bajinoj Bašti i Nišu.

Kampanja u Negotinu održaće se od 11 časova na centralnom gradskom trgu, a u slučaju kiše u Muzičkom paviljonu u parku.

“Naši članovi su najčešće neprimećeni u svojim lokalnim zajednicama, jer njihov invaliditet vizuelno nije uvek prepoznatljiv, a potreba za podrškom je izuzetno velika. Neke od poruka koje ovom kampanjom želimo da pošaljemo javnosti su:Mi želimo da živimo sa vama, a ne pored vas;  Upoznajte nas da biste nas bolje razumeli, Mi smo različito isti i druge u kojima građane pozivamo da budu deo naše porodice i pruže nam ruku onda kada je to najpotrebnije”, dodaje Mika Zdravković.