Naslovna Društvo Kampanja “Oktobar – mesec pravilne ishrane”: Raspisan konkurs za predškolce i osnovce

Kampanja “Oktobar – mesec pravilne ishrane”: Raspisan konkurs za predškolce i osnovce

360
0

Zavod za javno zdravlje „Timok“ raspisao je konkurs za literarni sastav i likovni rad u okviru kampanje “Oktobar mesec pravilne ishrane” i 16. oktobra, Svetskog dana hrane.

Foto: Timokpress, Dalibor Stankov

Literarni i likovni konkurs kojim će Zavod za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru obeležiti 16. oktobra „Svetskog dana hrane“  posvećen je temi “Gajimo i zdravo se hranimo”.

Кonkurs je namenjen deci u predškolskim ustanovama i učenicima osnovnih škola u Timočkoj krajini.

“Formiranje pravilnih navika u ishrani je važno od najranijeg uzrasta, posebno kada je reč o redovnosti obroka tokom dana, raznovrsnosti i količinama namirnica koje se koriste u ishrani, načinu njihove proizvodnje, transporta, čuvanja i pripreme. Cilj konkursa da se podstakne zdravstveno vaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu pravilne ishrane”, navode u Zavodu za javno zdravlje “Timok”.

Literarne, ali i po tri najbolja likovna rada u kategorijama dece predškolskog, uzrasta osnovaca od prvog do četvrtog razreda, kao i od petog do osmog, urađenih na papiru u formatu bloka broj 5, predškolske ustanove i škole mogu da dostave Odseku za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje “Timok”, na adresu: Sremska 13, 19000 Zaječar do utorka 27. oktobra kako bi bio izabran i promovisan najbolji dečji rad na temu “Gajimo i zdravo se hranimo”.