Naslovna Kultura Događaji Kamerna muzika Ivana Jevtića večeras u Negotinu

Kamerna muzika Ivana Jevtića večeras u Negotinu

223
0

„Beogradski trio“ započinje večeras u Negotinu svoju koncertnu seriju posvećenu kamernoj muzici akademika i kompozitora, Ivana Jevtića.

Dušan Panajotović, Ivan Jarić, Ivan Jevtić, Marina Popović i Igor Dražević; Foto: Beogradski trio

Prvi koncert u nizu Dušana Panajotovića (violina), Marine Popović (viola), Ivana Jarića (violončelo) i Igora Draževića (klavir) biće održan u Umetničkoj školi “Stevan Mokranjac” u Negotinu u ponedeljak, 14. oktobra u 19 časova.

“Borba kulture i umetnosti protiv kiča, tužna je svakodnevica naše zemlje. Nažalost, upravo je nekvalitetan sadržaj taj koji prevagne u ovoj borbi”, kaže violinista Dušan Panajotović i dodaje da smatra da je “nekvalitetna muzika jedan od glavnih krivaca lošeg stanja u društvu”, pa svojim radom želi to da promeni.

Koncert je i prilika da publika premijerno čuje izvođenja dela akademika Ivana Jevtića, ali i da na kratkom predavanju čuje i lično poznatog srpskog kompozitora.

“Кoncerti i predavanja kompozitora i akademika Ivana Jevtića približiće slušaocima u Negotinu, Zaječaru, Кnjaževcu, Nišu i Leskovcu kvalitetnu umetničku muziku i pružiće priliku da čuju “živu reč“ samog autora. Nakon ovog niza koncerata, “Beogradski trio“ putuje i u Vojvodinu, zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i informisanja”, navodi violinista Dušan Panajotović, navodeći da  se on i njegove kolege trude da slušaocima svih uzrasta približe savremenu muziku domaćih kompozitora.

Već 15. oktobra “Beogradski trio” će sa ovim programom nastupiti u Zaječaru u Muzičkoj školi “Stevan Mokranjac”, 16. oktobra u Domu kulture u Knjaževcu, 17. u Muzičkoj školi “Dr Vojislav Vučković” u Nišu, a 18. oktobra u svečanoj sali Grada Leskovca.