Naslovna Projekti Bor na dva točka Kako unaprediti položaj biciklista u Boru?

Kako unaprediti položaj biciklista u Boru? [Video]

136
0

Povodom realizacije projekta “Kreći se održivo-Bor na dva točka” rešili smo da kratkim video spotom hronološki ispratimo naše aktivnosti i inicijative koje doprinose da se poveća bezbednost biciklista u Boru.

Kroz projekat nas je vodila činjenica da se uređenost i veličina jedne zajednice ogleda u njenom odnosu prema najslabijima, i da ulica, kao osnovni arhitektonski prostor grada nije namenjena samo za kretanje motornih vozila već pripada i drugim učesnicima u saobraćaju.

Projekat “Kreći se održivo – Bor na dva točka” se zasniva na primeni “Humanog inženjeringa”, konceptu koji se u osnovi fokusira na čoveka i okreće stvarnim zahtevima i potrebama koje imaju Borani.

Reč je o konceptu koji se kod nas praktično ne primenjuje, a koji zahteva drugačiji pristup rešavanju problema i drugačije oblikovanje saobraćajnog i urbanističkog prostora, uz primenu inovativnih, praktičnih i jednostavnih rešanja koja bi zadovoljila sve učesnike u saobraćaju.

U spotu su učestvovali: Igor Velić (Sigurne staze), Gordana Miletić-Svirčev (Sigurne staze), Nemanja Nikolić (MTB grupa Bor), Tamara Novaković (Borani se pitaju) i Marija Grujić (Sigurne staze).

Cilj našeg udruženja je da grad Bor postane bezbedan, pristupačan i saobraćajno i urbanistički uređen!

GIS platform “Bici Bor” predstavljena je na konferenciji Partnerstva za otvorenu upravu-POU, konferenciji Kreiraj (po)kretanje i ClimaSUM radionici: Inovativne tehnologije urbane mobilnosti u Zenici.


Projekat “Kreći se održivo-Bor na dva točka”, čiji je medijski partner NG Portal, dobio je podršku projekta Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”, koji sprovode dve nevladine organizacije: Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.

Mišljenje koje je izneto u spotu je mišljenje autora i ne predstavlja nužno i mišljenje Vlade Švajcarske, Helvetasa ili Građanskih inicijativa.