Naslovna Kultura Kako je u Negotinu protekla Noć muzeja

Kako je u Negotinu protekla Noć muzeja

315
0

Muzej Krajine i Kreativno udruženje “Nego” ovogodišnju Noć muzeja obeležili radionicama za mlade.

Najmlađi su u dvorištu Mokranjčeve rodne kuće uživali u likovnim radionicama Dušanke Botunjac i Dragane Jaćimović “Lepota tradicionalne arhitekture” i “Mrtva priroda sa motivima tradicije”.

Osnovcima je u ovim radionicama najčešći motiv bila Mokranjčeva rodna kuća, a svako je, po svom senzibilitetu i afinitetu, birao materijal i tehniku koja mu odgovara.

Stručni žiri, koji su činile Dušanka Botunjac, Dragana Jaćimović i Silvija Bogić odlučio se da nagradi dva rada i to Lune Đurđine Dobrić i Milice Arsenijević.

One su, uz zahvalnicu, koje je Muzej Krajine uručio svim učesnicima radionice, dobile na dar i knjigu “U očima posetilaca”, čiji je autor Sanja Radosavljević, muzejski pedagog.

Etno grupa “Marinika” pod upravom Danijele Marković, foto: Muzej Krajine

Još dve radionice su priređene u okviru evropske Noći muzeja. Reč je o interaktivnom predavanju o nastanku ćiriličnog pisma profesorke srpskog jezika i književnosti Vesne Stankovića, kao i radionica “Tradicionalna etno muzika” Danijele Marković, profesorke muzičke kulture, u okviru koje su se tradicionalnim pesmama predstavili Etno grupa “Marinika” i vokalno-instrumentalni sastav “Ajduci” .

Ova manifestacija održana je u više od 50 gradova u Srbiji. Muzej Krajine se u obeležavanje evropske Noći muzeja uključio pre četiri godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.