Naslovna Društvo COVID-19 Kako do dozvole kretanja u vreme policijskog časa u opštini Negotin?

Kako do dozvole kretanja u vreme policijskog časa u opštini Negotin?

2587
0

Ukoliko vam je zbog nege nepokretnih ili slabopokretnih osoba ba teritoriji opštine Negotin potrebna dozvola za kretanje i tokom policijskog časa ovo je procedura kako da je dobijete i šta vam je sve potrebno od dokumenata.

U opštini Negotin obavestili su građane koji vode brigu o nepokretnim ili slabopokretnim osobama da zahtev za izdavanje dozvole kretanja u vreme policijskog časa mogu podneti elektronskom poštom na imejl: [email protected]

Uz zahtev je potrebno da se prilože sledeći dokumenti:

  • Skenirana očitana lična karta podnosioca zahteva – lica koje vodi brigu o nepokretnom ili slabo pokretnom licu;
  • Skenirana očitana lična karta lica o kome se vodi briga;
  • Skeniran dokument – Izveštaj lekara specijaliste ili Rešenje Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje kojim se dokazuje da je licu neophodna tuđa nega i pomoć;
  • kao i skenirani Zahtev za izdavanje dozvole koji može da se preuzme sa opštinskog sajta.

U lokalnoj samoupravi podsećaju da NEĆE BITI RAZMATRANI:

  • zahtevi za kretanje kojima je razlog viđanje deteta koja su regulisana pravosnažnom sudskom presudom u terminima koji ulaze u policijski čas jer i to u ovoj situaciji predstavlja „epidemiološki rizik“.
  • zahtevi za kretanje osoba koja imaju navršenih 65 godina života, jer je za njih „uvedena opšta zabrana kretanja“, kao i
  • dostava namirnica i lekova jer to „nije dovoljan razlog za dobijanje dozvole za kretanje tokom policijskog časa“, osim ukoliko je lice koje prima uslugu nepokretno ili psihički bolesno.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti radnim danima od 8 do 12 časova u Situacionom centru Opštinske uprave opštine Negotin na brojeve telefona: 019/ 544-000, 019/ 548-335 i 069/8482 785.

Osobe koje spadaju u kategorije onih koji neposredno pružaju usluge pomoći u kući, odnosno usluge socijalne zaštite i osoba koje pružaju pomoć personalnog asistenta, zahtev za dozvolu sa propisanom dokumentacijom mogu dostaviti Centru za socijalni rad Negotin na imejl: [email protected].

Dodatne informacije mogu se dobiti u Centru za socijalni rad Negotin radnim danima od 8 do 12 časova na broj telefona: 019/541-404.