Naslovna Sport Kadeti negotinskog STK “Hajduk Veljko” ekipni prvaci Srbije

Kadeti negotinskog STK “Hajduk Veljko” ekipni prvaci Srbije

349
0

Negotinski stonoteniseri Saša Janković, Marko Pucarević i Petar Vidić ekipni su prvaci Srbije u kategoriji kadeta.

Na pobedničkom postolju, fotografija Andraš Oroš

Iako su negotinski stonoteniseri bili jedni od favorita Ekipnog prvenstva Srbije za kadete i kadetkinje do 15 godina starosti, u organizaciji STK “Crvena zvezda” u Beogradu, do odličja ih je čekao dug put.

Glavni favoriti, pokazalo se, bili su STK Temerin i STK “Lav” iz  Šapca, sa kojima su negotinski stonoteniseri vodili glavne borbe za jednu od prve tri nagrade i ranijih godina, ali i ekipe STK “Milenijum” iz Vršca, domaćin STK “Crvena zvezda” i STK “STAK” iz Beograda.

“Žreb je čak bio i vrlo surov jer je dva glavna favorita, Temerin i “Hajduk Veljko”, postavio u istu  kvalifikacionu grupu. Međutim i mladi igrači “Hajduk Veljko” bili su izuzetno motivisani i željni prvog mesta, koje im je jedino nedostajalo u kolekciji ekipnih  titula. Bili su do sada  čak osam puta drugi i treći u nekoliko generacija”, ističe Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko” navodeći da i njemu znači ova žampionska titula, tim više jer je na zalasku trenerske karijere.

Miljković je znalački postavio ekipu i odredio taktiku zahvaljujući dobrom poznavanju igrača protivničkih ekipa, pa su tako u kvalifikacionoj grupi naši stonoteniseri postigli sledeće rezultate:

  • STK Temerin – STK “Hajduk Veljko” 0:3   (Mladen Puhača – Petar Vidić 2:3; Andraš Oroš – Saša Janković 1:3 i Danijel Varga – Marko Pucarević 2:3)
  • STK “Hajduk Veljko”- STK “Crvena Zvezda”  3:1 (Saša Janković – Dimitrije Jelikić 2:3; Petar Vidić – Pavle Ilić 3:0; Marko Pucarević – Ivan Gusarov 3:0 i Saša Janković – Pavle Ilić 3:0)

U borbi za medalje, za ulazak u finale, Negotincima je na megdan došao STK “Milenijum” iz Vršca, koga je STK “Hajduk Veljko” savladao sa 3:0. U prvom meču Petar Vidić je sa 3:0 savladao njihovog najboljeg igrača Dušana Vezmara, a istim rezultatom Saša Janković je pobedio Nebojšu Popova, a Marko Pucarević Marka Popova.

U duelu sa Temerinom, koji je ušao u finale nakon teškog meča sa Šapčanima (3:2), trener Temerina je izmenio postavu, što je učinio i Slobodan Miljković Janković,Vidić i Pucarević, nisu imali šta da izgube, pa su zaigrali još bolje i titula je po prvi put došla u Negotin.

U finalnom meču, koga su Negotinci slavili sa 3:0 postignuti su sledeći rezultati: Andraš Oroš – Saša Janković 1:3; Mladen Puhača – Petar Vidić 2:3 i Danijel Varga – Marko Pucarević 0:3.

“STK “Hajduk Veljko” je jedna od retkih ekipa, koja nastupa isključivo sa svojim igračima svih ovih sezona.  Zbog drugačijih kriterijuma, prilikom bodovanja, gde se titule kao i druga i treća mesta u pojedinačnim i ekipnim takmičenjima, posebno boduju od strane sportskih saveza, mnogi klubovi se na početku sezona pojačavaju dobrim igračima iz susednih obližnjih mesta i igrači iz manjih klubova prelaze u veće”, pojašnjava nam trener Slobodan Miljković.

Inače, sledećeg vikenda Negotinci će učestvovati na pojedinačnom prvenstvu Srbije za kadete, koje će biti održano u Novom Sadu.