Naslovna Sport Juniorske ekipe “Hajduk Veljka” osvojile prvo i treće mesto na ekipnom prvenstvu...

Juniorske ekipe “Hajduk Veljka” osvojile prvo i treće mesto na ekipnom prvenstvu centralne Srbije

432
0

Na ekipnom prvenstvu centralne Srbije za juniore i juniorke u Kruševcu, održanom ove nedelje, negotinski STK “Hajduk Veljko” učestvovao sa dve ekipe i osvojio prvo i treće mesto.

Luna i Lana Jovanović i Jelena Popović, članice negotinskog Stonoteniskog kluba “Hajduk Veljko”  osvojile su prvo mesto na ekipnom prvenstvu centralne Srbije u Kruševcu.  Negotinke su naprosto dominirale u ovoj konkurenciji i bile ubedljivo najbolje.

Drugo mesto pripalo ne niškom “Stoniju”, a treće drugoj ekipi STK “Hajduk Veljko” u sastavu: Mia i Neda Gerginović i Vasilija Đuričić.

“Drugu ekipu činile su dve mlađe kadetkinje i jedna kadetkinja, koje su poraze pretrpele od svojih koleginica iz prve ekipe i ekipe STK “Stoni”. Uz konstantno dobru Miju Gerginović treba istaći njenu sestru Nedu, koja je blistala na ovom turniru i pobedivši neke od renomiranih igračica sa našeg regiona, bila najzaslužnija, što se još jedan pehar našao u vitrinama našeg kluba”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.

Već ovog vikenda počinje prolećni deo ligaškog takmičenja. Seniorke u 12. kolu Prve lige putuju u Novi Kneževac i igraju protiv STK “Obilić”, koji je prošle sezone igrao Super ligu i kako stvari stoje najozbiljniji je kandidat za povratak u viši rang. Seniori u 12. kolu Druge lige dočekuju  STK “Radnički” iz Niša.

“S obzirom da u STK “Hajduk Veljku”, za stoni tenis,  trenira veliki broj dece, ne iznenađuje da smo u situaciji da na ekipnim takmičenjima  različitih nivoa ostvarujemo zapažene uspehe. Mali je broj klubova koji organizovano radi sa svim kategorijama dece, već se opredeljuju za rad sa jednim ili nekoliko deteta. Kao rezultat toga je formiranje malog broja igrača u razdoblju od pet do 10 godina, koliko je potrebno da se nauči tehnika i drugi elementi igre. Mi u poslednjih 15 godina imamo preko 70 pehara u muškoj i ženskoj konkurenciji, osvojenih na ekipnim takmičenjima, od toga osam na nivou Srbije. Jednu generaciju nasleđuje druga, u svakoj se pojavi po nekoliko nadarenih koji postižu vredne rezultate. Pojedinci su osvojili preko 400 medalja na zvaničnim turnirima  koje organizuju Stonoteniski savez Srbije i Stonoteniski savez centralne Srbije, od toga preko 50 na nivou Srbije i na međunarodnim takmičenjima, a više njih je nastavilo posle osnovne škole da osvaja medalje za nove klubove u kojima su prelazili”, ističe trener Miljković.