Naslovna Društvo Jubilej negotinske OŠ „Vuk Karadžić“: Promovisan 120. broj školskog lista „Prvi koraci“

Jubilej negotinske OŠ „Vuk Karadžić“: Promovisan 120. broj školskog lista „Prvi koraci“

502
0

U okviru obeležavanja 195. godišnjice Osnovne škole „Vuk Karađžić“ sinoć je u svečanoj sali škole promovisan školski list „Prvi koraci“. Nagrađeni su najuspešniji likovni i literarni stvaraoci.

Mnogi učenici naše najstarije škole „Vuk Karađžić“ u proteklim decenijama oprobali su se kao likovni i literarni stvaraoci i njihovi uspešni prvi koraci u umetničkom svetu bili su nagrađeni i pohvaljeni.

U 120. broju školskog lista „Prvi koraci“ , koji je publici predstavljen sinoć, sabrani su radovi najuspešnijih i najtalentovanijih đaka škole domaćina, koji su osvojili nagrade na literarnom i likovnom konkursu.

Među najmlađim učenicima najuspešnije su se rečima na literarnom konkursu izborili učenici trećeg razreda. Najbolji među njima je Stefan Stojimirović. Drugu nagradu podelile su  Petra Milanović i Dunja Stojičević, a treću Klea Kovač i Snežana Savić, učenica prvog razreda.

Među učenicima starijih razreda koji se pera late već godinama i čiji su radovi već nagrađivani, najuspešnija je bila Sofija Birucić, učenica osmog razreda. Druga nagrada pripala je Nađi Stanojević, učenici šestog razreda a treća takođe šestakinji Lenki Radovanović.

Na likovnom konkursu od mnogobrojnih pristiglih radova u mlađim razredima nagrade su poneli: prvu  Marta Aleksandrović, učenica prvog razreda, dok su učenici četvrtog razreda Nikola Mihajlović i Mina Strainović osvojili drugu, odnosno treću nagradu.

U starijem uzrastu kao najbolji nagrađen je rad Sare Miljković, učenice sedmog razreda čije delo krasi i korice 120. broja školskog lista „Prvi koraci“. Drugu nagradu su podelile učenice sedmog razreda Iva Istatkov i Tea Ožegović, a treću je osvojila, takođe učenica sedmog razreda Tijana Stojimirović.

Pored učenika škole slavljenika, na promociji su sinoć nagrađeni i najuspešniji učenici iz ostalih škola naše opštine koji su osvojili nagrade na raspisanom konkursu.

Školski list “Prvi koraci“ u 120. broju na svojim stranicama čitaocima, između ostalog, donosi i priče iz svakodnevnog školskog života kao i promociju projekta „Od obeleživača do čitača“.

Redakcija lista podseća i na jubilej, 800 godina samostalnosti srpske crkve a donosi i kratku priču o kompozitoru Konstantinu Babiću.

Rubrika „Naš put ka uspehu“ podseća na uspešnu proteklu takmičarsku godinu i ostvarene rezultate najuspešnih đaka Osnovne škole „Vuk Karadić“.