Naslovna Društvo Jovana Dujkić, učenica generacije Osnovne škole „Branko Radičević“

Jovana Dujkić, učenica generacije Osnovne škole „Branko Radičević“

662
0

Minijature NG Portala: Učenici generacije školske 2018/2019. godine.

Jovana Dujkić, učenica Osnovne škole „ Branko Radičević“ proglašena je ove godine za najboljeg đaka u svojoj školi, koja se istakla u redovnoj nastavi,  ali i vannastavnim aktivnostima.

„Školski dani ovih osam godina donosili su mi puno obaveza, ali i izazova. Pamtim ih po mnogobrojnim takmičenjima, od Misliše u nižoj nastavi, pa sve do biologije i časova tehničkog obrazovanja, gde sam na takmičenju iz ovog predmeta stigla do republičkog nadmetanja. Zanimljiva mi je bila i hemija pa sam se i tu oprobala kao takmičar i zauzela drugo mesto na opštinskom nivou. Moja velika ljubav je i engleski jezik.“

Jovana se ovih dana intezivno priprema za završni ispit, s obzirom da planira da upiše Negotinsku gimnaziju, a zatim da studira žurnalistiku.

Sem violine koju svira, u slobodno vreme mnogo čita, ali voli i sama da stvara, pa je njena velika želja da se u godinama koje dolaze oproba kao pisac.

„Osnovnu školu ću pamtiti po školskim priredbama na kojima sam redovno učestvovala kao članica hora, drugovima, nastavnicima, ekskurzijama, a posebno ću u sećanju nositi proslavu male mature.“

Čestitamo Jovani Dujkić, učenici generacije Osnovne škole „Branko Radičević“.