Naslovna Društvo Još jedna evropska donacija negotinskom Kolu srpskih sestara

Još jedna evropska donacija negotinskom Kolu srpskih sestara

325
0

Aleksandri Petrović, predsednici negotinskog Kola srpskih sestara, na gala priredbi u sedištu Evropske komisije u Briselu, uručena je donacija Fondacije „Schuman Trophy“, vredna 1.100 evra. Sredstva su, kao i uvek, namenjena pomoći najugroženijim Negotincima.

Zahvaljujući humanoj i neumornoj Negotinki, u sedištu Evropske komisije u Briselu, čulo se za Negotin i govorilo o radu našeg ogranka milosrdne organizacije „Kolo srpskih sestara“, osnovanog daleke 1904. godine, šest meseci nakon beogradskog, humanitarnom radu žena u Srbiji i regionu.

„Imala sam čast da pred zvaničnicima Evropske komisije govorim o Negotinu i našem skromnom doprinosu i pomoći najugoženijim sugrađanima, a pre svega deci. Moje reči su izuzetno lepo prihvaćene, raspitivali su se o našem radu i pozvali da i ubuduće svojim programima učestvujemo na konkursima Fondacije Schuman Trophy“, izjavila je Aleksandra Petrović.

Inače, ovo je drugi put da Kolo srpskih sestara dobija „Schuman Trophy“ donaciju. Za realizaciju projekta „Šansa za decu“ 2005. godinu članice Kola dobile su donaciju vrednu 6.688 evra, a od austrijske humanitarne organizacije „Karitas“ još 5.000 evra.

Članice Kola srpskih sestara u Negotinu redovno organizuju humanitarne akcije. Svoju slavu, Pokrov presvete Bogorodice tradicionalno obeležavaju svečano i milosrdno, darivanjem majki koje su tokom godine na svet donele treće, četvrto, peto i svako naredno dete.

Iz skromnih sredstava, od članarine i donacija, organizuju akcije za kupovinu lekova, lečenje bolesne dece, školovanje dece bez roditelja.