Naslovna Društvo Još jedan uspešan koncert učenika negotinske osnovne muzičke škole

Još jedan uspešan koncert učenika negotinske osnovne muzičke škole

444
0

U Muzičkom paviljonu u gradskom parku priređen je koncert učenika Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ sa odseka trube, klavira, violiončela, harmonike, gitare i violine.

Publici su se predstavili učenici od prvog do šestog razreda osnovne muzičke škole, pojedini uz klavirsku saradnju Marka Miljkovića, spremni da pokažu šta najbolje umeju, među njima i oni koji su ostvarili zapažene uspehe u prethodnom periodu.

Koncert su započeli oni najmlađi, učenici prvog razreda, Dimitrije Banković sa odseka trube u klasi Davida Surdanovića, Lenka Lazić sa odseka violončela Vesne Garabantin i Martin Vladejić sa odseka harmonike Marine Milojković.

U nastavku programa nastupili su i učenici drugog razreda: Uroš Petković iz klase violončela Vesne Garanbantin, Dušan Mitrović sa odseka harmonike u klasi Dragane Marinović  Simonović , Lena Milosavljević iz klase klavira Maje Stojanović, Marta Aleksandrović iz klase klavira Biljane Dobrić i Sara Dobrosavljević iz klase klavira Marine Milojković, kao i Marija Danesković, učenica trećeg razreda na odseku gitare u klasi Dragana Daneskovića.

Generaciju đaka četvrtog razreda negotinske osnovne muzičke škole predstavljali su Anđela Dimitrijević iz klase harmonike Dragane Marinović  Simonović i Milan Radojević iz klase trube Davida Surdanovića, a petog razreda: Jana Dimitrijević i Petra Jovanović sa odseka klavira u klasi Lidije Kovač i Bogdan Jovanović sa odseka gitare u klasi Ane Danesković.

Nastupili su i učenici šestog razreda Tamara Petrović i Vladimir Petrović iz klase klavira Slađane Radukanović, Nikola Njegušić sa odseka klavira u klasi Maje Stojanović i Leonida Mitrović iz klase violine Mirjane Novaković.

Koncert je efektno spletom srpskih narodnih kola na harmonici završio Viktor Cvetković, učenik četvrtog razreda u klasi Dragane Marinović  Simonović.

Ovim je koncertom Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ još jednom potvrdila da je otvorena za saradnju sa lokalnom zajednicom, rado nastupajući u programima Majskih svečanosti, promovišući školske aktivnosti i uspehe svojih đaka na javnim nastupima i koncertima uživo na Trgu Stevana Mokranjca i u Muzičkom paviljonu gradskog parka.

U okviru ovogodišnje manifestacije Majske svečanosti Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ prirediće u utorak, 24. maja još jedan koncert,  ovoga puta svojih profesorki Magdalene Antić i Milje Videnović sa gostima. Koncert „Vokalna lirika biće održan u svečanoj sali škole sa početkom u 18 sati.