Naslovna Društvo COVID-19 Još jedan slučaj kovida-19 u Negotinu; Virusom korona zaraženo 68 osoba

Još jedan slučaj kovida-19 u Negotinu; Virusom korona zaraženo 68 osoba

2382
0

Iz Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru stigla je potvrda o novom, 68. po redu slučaju kovida-19 u opštini Negotin.

Virus korona potvrđen je analizama Instituta za virusologiju, vakcine i serume “Torlak” kod žene koja je zaposlena u Ustanovi za stare “Sveti Nikola” u Negotinu.

Kako saznajemo ona od 20. aprila nije bila na poslu, budući da je u ovom staračkom domu rad organizovan po preporukama resornog Ministarstva o smenskom petnaestodnevnom radu.

“U našoj ustanovi je 27. aprila urađeno testiranje svih 26 korisnika, ali i petoro zaposlenih koji su trenutno u smeni, kao i dva vojnika i svi su negativni. Pet dana pred smenu zaposlenih odrađeno je i testiranje nas sedmoro koji bi trebalo da zamenimo ekipu koja radi već 15 dana, po smenama unutar doma, ali je jedna naša zaposlena bila pozitivna”, kaže Stevan Šarčević, upravnik i vlasnik Ustanove za stare “Sveti Nikola”.

Žena, kako saznajemo, nema simptome, ali je u skladu sa procedurama, upućena u tercijarnu ustanovu u Niš. Prikupljeni su svi njeni kontakti koji će, takođe, biti testirani.

“Produžava se izolacija za nas iz druge smene i mi ćemo u kućnoj izolaciji biti do 13. maja kada se ponovo radi test. Prva smena ostaje da radi u domu dok ne dobijemo rezultate tog testa. Moram da naglasim da imamo svu zaštitnu opremu u domu, da je organizovan osmočasovni smenski rad, obezbeđen smeštaj za zaposlene, da se primenjuju sve mere i preporuke nadležnih i da smo i pre vanrednog stanja imali restriktivne mere primanja novih korisnika, tako da iako imamo četiri mesta, niko nije primljen. Da bismo i ubuduće sprečili širenje bilo kakve zaraze razmatramo izgradnju montažnog objekta za izolaciju novoprimljenih”, dodaje Šarčević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.