Naslovna Društvo COVID-19 Još jedan slučaj kovida-19 u Negotinu; Virusom korona zaraženo 68 osoba

Još jedan slučaj kovida-19 u Negotinu; Virusom korona zaraženo 68 osoba

2389
0

Iz Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru stigla je potvrda o novom, 68. po redu slučaju kovida-19 u opštini Negotin.

Virus korona potvrđen je analizama Instituta za virusologiju, vakcine i serume “Torlak” kod žene koja je zaposlena u Ustanovi za stare “Sveti Nikola” u Negotinu.

Kako saznajemo ona od 20. aprila nije bila na poslu, budući da je u ovom staračkom domu rad organizovan po preporukama resornog Ministarstva o smenskom petnaestodnevnom radu.

“U našoj ustanovi je 27. aprila urađeno testiranje svih 26 korisnika, ali i petoro zaposlenih koji su trenutno u smeni, kao i dva vojnika i svi su negativni. Pet dana pred smenu zaposlenih odrađeno je i testiranje nas sedmoro koji bi trebalo da zamenimo ekipu koja radi već 15 dana, po smenama unutar doma, ali je jedna naša zaposlena bila pozitivna”, kaže Stevan Šarčević, upravnik i vlasnik Ustanove za stare “Sveti Nikola”.

Žena, kako saznajemo, nema simptome, ali je u skladu sa procedurama, upućena u tercijarnu ustanovu u Niš. Prikupljeni su svi njeni kontakti koji će, takođe, biti testirani.

“Produžava se izolacija za nas iz druge smene i mi ćemo u kućnoj izolaciji biti do 13. maja kada se ponovo radi test. Prva smena ostaje da radi u domu dok ne dobijemo rezultate tog testa. Moram da naglasim da imamo svu zaštitnu opremu u domu, da je organizovan osmočasovni smenski rad, obezbeđen smeštaj za zaposlene, da se primenjuju sve mere i preporuke nadležnih i da smo i pre vanrednog stanja imali restriktivne mere primanja novih korisnika, tako da iako imamo četiri mesta, niko nije primljen. Da bismo i ubuduće sprečili širenje bilo kakve zaraze razmatramo izgradnju montažnog objekta za izolaciju novoprimljenih”, dodaje Šarčević.