Naslovna Društvo COVID-19 Još 20 testiranih u Negotinu; U Kladovu, Boru, Zaječaru i Knjaževcu novi...

Još 20 testiranih u Negotinu; U Kladovu, Boru, Zaječaru i Knjaževcu novi slučajevi kovida-19

6629
0

Na teritoriji Borskog i Zaječarskog okruga zabeleženi su novi slučajevi kovida-19. U opštini Negotin testirano još 20 građana.

pixabay.com

U zaječarski Zavod za javno zdravlje “Timok” jutros je iz negotinskog Zdravstvenog centra poslato još 20 podloga sa uzetim brisevima na prisustvo korona virusa.

Od kada je na teritoriji Negotina počelo uzorkovanje testirano je 60 osoba, uglavnom zdravstvenih radnika i pacijenata sa simptomima koji upućuju na kovid-19.

Do sada su u Negotin stigli rezultati samo za prvih 20 testiranih i svi su bili negativni, dok se ostali očekuju narednih dana. Korona virus je, inače, do sada potvrđen kod dvoje ljudi iz Smedovca i Negotina.

U kovid ambulanti Zdravstvenog centra Kladovo do sada je testirano 66 zdravstvenih radnika i pacijentata sa simptomima koji upućuju na korona virus. U ovoj opštini potvrđena su još tri slučaja novoobolelih kod dvojice zdravstvenih radnika, starih 57, odnosno 59 godina i jednog dvadesetšestogodišnjeg Kladovljanina. Od kovida-19 do sada je u Kladovu obolelo osam osoba, od kojih je od posledica korona virusa preminuo prvooboleli, osamdesetogodišnjak iz Velesnice.

Na teritoriji grada Bor danas su registrovana još tri slučaja virusa korona, čime je broj obolelih povećan na 35. U Boru je prethodnog dana testirano devet osoba, ali je rezultat pozitivan kod tri, saopštila je PRESS služba grada Bora.

U Zaječaru, u kojem je 28 obolelih, jedna osoba je preminula od posledice korona virusa. U četvrtak i petak testirano je 74 građana, a rezultati se očekuju narednih dana. Do sada, od uzoraka uzetih u Zaječaru, za 13 dana, od 84 testiranih građana utvrđeno je 19 pozitivnih, a kako je saopštio gradonačelnik Boško Ničić, u ostalih devet slučajeva kovid-19 je potvrđen u drugim tercijarnim ustanovama.

U Knjažavcu  su od početka pandemije do 9. aprila testirane 23 osobe, od kojih je sedam  pozitivno na korona virus.