Naslovna Društvo COVID-19 Još 20 pozitivnih u opštini Negotin na prisustvo virusa korona

Još 20 pozitivnih u opštini Negotin na prisustvo virusa korona

2216
0

Od poslednjih informacija do danas na prisustvo virusa korona od uzorkovanog 51 testa pozitivno je 20 osoba sa teritorije opštine Negotin.

Ilustracija; pixabay.com

Prema podacima Zdravstvenog centra antigen testom testirano je 45 građana koji su se sa simptomima respiratornih infekcija i u febrilnom stanju javili negotinskoj kovid ambulanti. Od tog broja 18 testova je pozitivno, a ostali negativni. Od šest PCR testova obrađenih u laboratoriji „Vatreno oko“ u Nišu dva su pozitivna.

Kovid-19 registrovan je kod 10 osoba ženskog i 10 muškog pola, među kojima je i dvoje dece, sedmogodišnja devojčica i osmogodišnji dečak. Starosna struktura obolelih žena je od 43 do 78 godina, a muškaraca od 44 do 79 godina.

Trenutno je u opštini Negotin aktivno pozitivno na virus korona 199 osoba.

Poslednjih dana primećeno je da se kovid ambulanti naši građani javljaju porodično.  Juče je obavljeno 68 pregleda u kovid ambulanti,  od kojih 58 prvih i 10 kontrolnih pregleda,

Na Grudno odeljenje negotinske bolnice tokom jučerašnjeg dana primljena su tri pacijenta, a jutros još dva. Na odeljenju je  osam pacijenata  od kojih su dva pozitivna na antigenskom testu, dok ostali čekaju rezultat PCR testiranja. U međuvremenu su dva pacijenta poslata na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Niš.