Naslovna Društvo Još 120 kontejnera za opštinu Negotin

Još 120 kontejnera za opštinu Negotin

788
0

U cilju podrške lokalnim samoupravama u obezbeđivanju opreme za sakupljanje, reciklažu i što adekvatnije upravljanje otpadom, Ministarstvo zaštite životne sredine obezbedilo je novu opremu za ukupno 34 grada i opštine , među kojima je i Negotin.

Foto: Opština Negotin/Vule Marković

Ministarstvo zaštite životne sredine obezbedilo je za Negotin 120 kontejnera od 1.100 litara za odlaganje smeća.

Kontejneri su, prema ugovoru koji je u resornom ministarstvu potpisao Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, dati na korišćenje i dopremljeni u Javno komunalno preduzeće “Badnjevo”, a kako su saopštili u lokalnoj samoupravi, biće uskoro raspoređeni u onim delovima Negotina u kojima je uočena potreba za dodatnim prostorom za odlaganje smeća kao i u krajinskim selima.

Uz reparaciju kontejnera tamo gde je to moguće u ovdašnjem komunalnom preduzeću redovno nabavljaju i novu opremu za sakupljanje smeća, a novi kontejneri iz resornog ministarstva, očekuje se, samo će doprineti čistijem okruženju.

Tako je opština Negotin prošle godine subvencionisala Javnom komunalnom preduzeću “Badnjevo”  kupovinu 60 novih metalnih kontejnera sa plastičnim poklopcima i nožnim pedalama, zapremine 1.100 litara koji su zamenili neke od dotrajalih i polomljenih i postavljeni u Negotinu i selima gde su kontejneri nedostajali.

Samo u toku 2020. sakupljeno je i na gradsku deponiju dopremljeno oko 9.880 tona kućnog i komercijalnog otpada, ali i 2.006 kubika kabastog i 7.012 kubika građevinskog otpada.

U planu je i da se sredstvima iz subvencija koje su nedavno, odlukom odbornika, povećane sa četiri na deset miliona dinara, i ove godine nabave nove kante za smeće od 120 i kontejneri od 1.100 litara.