Naslovna Ekonomija JKP „Badnjevo“: Sve je spremno za početak grejne sezone

JKP „Badnjevo“: Sve je spremno za početak grejne sezone

332
0

U susret početku grejne sezone Javno komunalno preduzeće „Badnjevo“ izvršilo je niz intervencija na sistemu. Nadležni kažu da imaju i dovoljno energenata za početak sezone.

Sve toplane u sistemu grejanja Javnog komunalnog preduzeća „Badnjevo“ spremne su za početak grejne sezone, kaže Dalibor Ranželović, vršilac direktora. U susret početku sezone izvršene su hladne i tople probe sistema, a po prijavama korisnika, izvršeno je niz intervencija na unutrašnjoj instalaciji.

„Molimo građane da ukoliko negde dođe do curenja da nas pozovu kako bismo blagovremeno rešili probleme“, kaže vršilac dužnosti direktora.

U ovom preduzeću u toku je nabavka i doprema potrebnih energenata ogrevnog drveta i uglja, a prema dogovorenoj dinamici, očekuje se i da u Negotin stigne i mazut.

JKP „Badnjevo“ greje 90.000 kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora. Po sezoni utroši i do 1.100 tona mazuta, 800 kubika ogrevnog drveta i oko 270 tona uglja.

Na zalihama trenutno ima ogreva za 15 do 20 grejnih dana, ali, kažu u JKP „Badnjevo“ energenti pristižu gotovo svakodnevno.

„Odrađeni su remonti, izvršena je nabavka više cirkulacionih pumpi za podstanice, a zamenjeno je i 80 metara toplovoda u naselju Borska“, dodaje Dalibor Ranđelović.

Cena grejanja je na nivou prošlogodišnje i to 6,07 dinara po kilovatčasu koliko se plaća varijabilni deo računa i 26,22 dinara po metru kvadratnom za stambeni prostor.

Fiksni deo cene za poslovni prostor i ustanove iznosi 32,78 dinara po kvadratu, a varijabilni 7,59 dinara po kilovatčasu.