Naslovna Ekonomija JKP „Badnjevo“: Sve je spremno za početak grejne sezone

JKP „Badnjevo“: Sve je spremno za početak grejne sezone

329
0

U susret početku grejne sezone Javno komunalno preduzeće „Badnjevo“ izvršilo je niz intervencija na sistemu. Nadležni kažu da imaju i dovoljno energenata za početak sezone.

Sve toplane u sistemu grejanja Javnog komunalnog preduzeća „Badnjevo“ spremne su za početak grejne sezone, kaže Dalibor Ranželović, vršilac direktora. U susret početku sezone izvršene su hladne i tople probe sistema, a po prijavama korisnika, izvršeno je niz intervencija na unutrašnjoj instalaciji.

„Molimo građane da ukoliko negde dođe do curenja da nas pozovu kako bismo blagovremeno rešili probleme“, kaže vršilac dužnosti direktora.

U ovom preduzeću u toku je nabavka i doprema potrebnih energenata ogrevnog drveta i uglja, a prema dogovorenoj dinamici, očekuje se i da u Negotin stigne i mazut.

JKP „Badnjevo“ greje 90.000 kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora. Po sezoni utroši i do 1.100 tona mazuta, 800 kubika ogrevnog drveta i oko 270 tona uglja.

Na zalihama trenutno ima ogreva za 15 do 20 grejnih dana, ali, kažu u JKP „Badnjevo“ energenti pristižu gotovo svakodnevno.

„Odrađeni su remonti, izvršena je nabavka više cirkulacionih pumpi za podstanice, a zamenjeno je i 80 metara toplovoda u naselju Borska“, dodaje Dalibor Ranđelović.

Cena grejanja je na nivou prošlogodišnje i to 6,07 dinara po kilovatčasu koliko se plaća varijabilni deo računa i 26,22 dinara po metru kvadratnom za stambeni prostor.

Fiksni deo cene za poslovni prostor i ustanove iznosi 32,78 dinara po kvadratu, a varijabilni 7,59 dinara po kilovatčasu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.