Naslovna Kultura „Jelo i delo“ – Aleksandar Gatalica i Ana Stišović

„Jelo i delo“ – Aleksandar Gatalica i Ana Stišović

227
0

Negotinci će tokom vikenda, uz pripremu dobrog jela, uživati u predstavljanju književnih dela iz ugla Aleksandra Gatalice i Ane Stišović.

Aleksandar Gatalica, pisac, avanturista, muzički kritičar oprobaće se u petak, 31. avgusta, od 19 sati, u pripremi jela Rožoto milaneze sa belim vinom Matalj i pritom gostima restorana „Konak“ govoriti, iz svog ugla, o delu spisateljice Svetlane Velmar Janković, „Lagum“.

Prvo septembarsko veče biće u znaku Umberta Eka i Bifteka u sosu od pečuraka, meda, kupina i crvenog vina Matalj.  Ana Stišović, književni kritičar i teoretičar govoriće o delu „Ime ruža“ ovog slavnog italijanskog pisca, a kulinarsku spretnost pokazaće u pripremi recepta starog više od sedam vekova.

Posetioci ovog neobičnog programa biće u prilici da na samom kraju uživaju u pripremljenom jelu.

Prateći program ovog dvodnevnog festivala dobrog jela i dela biće predstavljanje novog romana „Poslednji argonaut“ Aleksandra Gatalice. Promocija je najavljena za 1. septembar od 16 sati na Dečijem odeljenju biblioteke.

Aleksandar Gatalica i Ana Stišović kuvaće i govoriti o književnim delima u okviru programa „Jelo i delo“ koji organizuje Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Negotin i „Matalj Vinarijom“. Pokrovitelj programa je Opština Negotin.