Naslovna Kultura “Jelo i delo” – Aleksandar Gatalica i Ana Stišović

“Jelo i delo” – Aleksandar Gatalica i Ana Stišović

187
0

Negotinci će tokom vikenda, uz pripremu dobrog jela, uživati u predstavljanju književnih dela iz ugla Aleksandra Gatalice i Ane Stišović.

Aleksandar Gatalica, pisac, avanturista, muzički kritičar oprobaće se u petak, 31. avgusta, od 19 sati, u pripremi jela Rožoto milaneze sa belim vinom Matalj i pritom gostima restorana “Konak” govoriti, iz svog ugla, o delu spisateljice Svetlane Velmar Janković, “Lagum”.

Prvo septembarsko veče biće u znaku Umberta Eka i Bifteka u sosu od pečuraka, meda, kupina i crvenog vina Matalj.  Ana Stišović, književni kritičar i teoretičar govoriće o delu “Ime ruža” ovog slavnog italijanskog pisca, a kulinarsku spretnost pokazaće u pripremi recepta starog više od sedam vekova.

Posetioci ovog neobičnog programa biće u prilici da na samom kraju uživaju u pripremljenom jelu.

Prateći program ovog dvodnevnog festivala dobrog jela i dela biće predstavljanje novog romana “Poslednji argonaut” Aleksandra Gatalice. Promocija je najavljena za 1. septembar od 16 sati na Dečijem odeljenju biblioteke.

Aleksandar Gatalica i Ana Stišović kuvaće i govoriti o književnim delima u okviru programa “Jelo i delo” koji organizuje Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Negotin i „Matalj Vinarijom“. Pokrovitelj programa je Opština Negotin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.