Naslovna Krajinske vinjete Jelica Živković, mlada košarkaška nada Negotina: Još uvek imam vremena za sve

Jelica Živković, mlada košarkaška nada Negotina: Još uvek imam vremena za sve

1055
0

Mlada košarkaška nada Negotina Jelica Živković postiže odlične rezultate na terenu, a ništa manje nije uspešna i u školskoj klupi.

Već osam godina mlada Jelica Živković druguje sa košarkaškom loptom. Košarka je, kaže, njen životni izbor. Ova učenica osmog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ košarku je počela da trenira još u prvom razredu.

Ljubav prema ovom sportu usadili su joj treneri, kao i stariji brat sa kojim ponekad odmeri snage na terenu.

„Bili smo na času kada nas je posetio trener i počeo da priča o košarci. Meni je to delovalo jako zanimljivo i tada sam još odlučila da želim da se bavim time, ali je i moj brat, koji je stariji, takođe imao uticaja na moj izbor, s obzirom da se i on bavi košarkom. Ove sezone sam igrala za mlađe pionire s obzirom da sam  2007. godište, a sledeće godine se spremam za pionire. Ove godine smo bili jako uspešni i osvojili smo Kvalitetnu ligu bez ijednog poraza”, skromno ali ponosno govori ova mlada devojka koja dobre rezultate postiže i u školi.

Jelica je odličan učenik i podjednako dobar takmičar na košarkaškom terenu, ali i na takmičenjima u brojnim nastavnim predmetima. To su, veli, dve ljubavi koje je lako pomiriti.

“Da, mogu da ih pomirim i uspem da nađem vremena i nikada mi nije bio problem ni jedno ni drugo, ni sport ni škola, ali sam uvek nalazila i vreme za sebe. Kada je škola u pitanju matematika je moja velika ljubav. Planiranje je veoma važno za košarku, ali je planiranje uopšte važno u životu. Ja uvek imam vremena za sve.”

Jeličin dan je ispunjen i isplaniran kako bi rezultati bili dobri i na terenu, a ocene odlične u dnevniku. Iako dosta vremena provodi svakodnevno na treninzima, druženje sa prijateljima je ono što joj najviše prija i pritom vodi računa o zdravom načinu života.

“Volim školu jer je uvek zabavno. Imam dobro društvo, a popodne me čeka trening koji mi pomaže da se opustim, da rešim neke probleme ako ih toga dana ima, da odnese neku ljutnju ili loše misli. Treninzi su pet puta nedeljno po sat i po. Jeste naporno, ali volim to. Pred svaku utakmicu imam tremu  tako da mi je potrebno da se sama psihički spremim. Atmosfera u klubu je odlična. Kada vidite  svoje prijateljice saigračice uživate  da budete  u njihovom društvu, svaki put kada mi treba neka podrška one su tu, mi smo jedna prava porodica”, kaže naša mlada košarkaška nada koja se nalazi na životnoj raskrsnici izbora: sport ili nauka.

Do sada ih je, veli, lako mirila, pa su njene nade da će tako biti i u budućnosti.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Ram za sliku Negotina”, koji je sufinansiran iz budžeta opštine Negotin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.