Naslovna Društvo Jelena Dragomirović, učenik generacije Srednje muzičke škole „Stevan Mokranjac“

Jelena Dragomirović, učenik generacije Srednje muzičke škole „Stevan Mokranjac“

679
0

Minijature NG Portala: Učenici generacije školske 2019/2020. godine.

Nakon završene osnovne škole u svom rodnom Prahovu iz koje je ponela odlične rezultate, ali i uspomene koje je vežu za drage prijatelje i nastavnike, Jelenin izbor je bila srednja muzička škola „Stevan Mokranjac” i odsek solo pevanja. Posle četvorogorišnjeg školovanja, upornog rada, Jelena je proglašena za najboljeg đaka u svojoj klasi.

„Nije bilo lako stići do zvanja Učenik generacije, trebalo je mnogo rada, truda, pripremanja. Biti učenik ove srednje škole zahteva mnogo odricanja, rada i vežbe, mnogo vremena mora da se uloži u sve to. Ljubav prema muzici me je opredelila da nakon osnovne škole, svoje dalje obrazovanje nastavim u srednjoj muzičkoj školi i moja želja je bila da budem operska pevačica”, kaže Jelena Dragomirović.

Oduvek je, veli, sanjala velike scene i na njima sebe kao opersku pevačicu. Do cilja je vode mnogi putevi a onaj važan koji je opredelio da upiše i Fakultet umetnosti u Nišu, odsek solo pevanje je uspešno prešla.

„U srednjoj muzičkoj školi vlada specifična atmosfera i sam rad je organizovan sasvim drugačije od ostalih škola. Rad u školi je jako zanimljiv i uzbudljiv, a i odnos učenika i nastavnika je drugačiji. Mi pokazujemo zaista veliko poštovanje prema svojim profesorima. Solo pevanje i tehnike solo pevanja nije jednostavno objasniti, sve mora biti dočarano i preživljeno, tu su razgovori sa profesorima koji nam pomažu da sve osetimo i doživimo.“

Iz srednjoškolskih dana svako ponese bar jednog prijatelja za ceo život, uspomene na lepe događaje, profesore, ali i anegdote koje se prepričavaju u nekim zrelim godinama. Jelena će u svoj spomenar uspomena staviti muziku.

„Moj maturski koncert, solistički koncert, kao šlag na torti četvorogodišnjeg rada. To je bilo nešto najlepše do sada i novo iskustvo i pečat mog dosadašnjeg školovanja i ostaće mi u sećanju zauvek. Moja želja je da se za par godina predstavim na negotinskoj sceni, na festivalu, na svom koncertu, ali bih volela da pevam u operskim kućama širom sveta. San može da postane java. Sve zavisi od mene. Videćemo!“


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Ram za sliku Negotina”, koji je sufinansiran iz budžeta opštine Negotin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.