Naslovna Društvo Javni pozivi i konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje za 2020. godinu

Javni pozivi i konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje za 2020. godinu

1872
0

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je javne pozive i konkurse za tekuću godinu u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja, predviđenih Programom rada za 2020.

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je juče 12 javnih poziva za godišnje programe zapošljavanja, angažovanja i prekvalifikacija iz njene nadležnosti.

Konkursi su usmereni na realizacije programa pripravnika za nezaposlene sa visokim nivoom kvalifikacija, programa sticanja praktičnih znanja, organizovanje javnih radova za nezaposlene osobe sa invaliditetom, ali i za dodelu subvencija za samozapošljavanje nezaposlenima.

Tu su i javni pozivi usmereni na učešće u finansiranju programa obuke na zahtev poslodavca, refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima, ali i konkursi za dodelu subvencija za samozapošljavanje Roma, program stručne prakse, javne radove.

Raspisan je i poziv za realizaciju programa pripravnika za nezaposlene sa srednjim nivoom kvalifikacija, za učešće u finansiranju programa obuke za potrebe poslodavca zaposlenih u ovoj godini, kao i za dodelu subvencija poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih lica na novootvorenim radnim mestima.

Svi konkursi su dostupni na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje, a potrebne informacije se mogu dobiti i besplatnim pozivom iz fiksne telefonije Pozivnom centru NSZ 0800/300-301.