Naslovna Društvo Jabukovčanima na dar ambulantni auto iz Beča

Jabukovčanima na dar ambulantni auto iz Beča

994
0

Fondaciji Jabukovac uručena ambulantna kola, dar humanitarne organizacije Samariterbund Österreich (Samarićanski Savez Austrije) i grada Beča.

Foto: Kosmo.at

Gradonačelnik  Beča i predsednik pokrajinske Vlade grada Beča, gospodin Dr Michael Ludwig u prisustvu ambasadora Republike Srbije u Austriji gospodina Nebojše Rodića, direktora Samariterbunda gospodina Wolfganga Dihanitsa i Andreasa Baloga, kao i predstavnika opštine Negotin i Mesne zajednice  Jabukovac, uručio je Fondaciji Jabukovac ambulantna kola na dar.

Radivoje Petrikić i ambasador Srbije u Austriji, Nebojša Rodić; Foto: Kosmo.at

Ovaj vredan poklon, ističu u Jabukovčani, značajno će unaprediti zdravstvenu zaštitu u mesnoj ambulanti I okolnim mestima, a kola hitne pomoći biće svakako dragocena kada je neophodno pružiti hitnu medicinsku pomoć.

 “Koristim priliku da se posebno zahvalim predstavnicima Samariterbunda grada Beča i njihovom Savezu, gospodinu Dihanitsu, gospodinu Balogu i gospođi Schlichtinger i Dragomiru Janjiću na velikodušnoj donaciji, velikom zalaganju i trudu”, rekao je na svečanosti upriličenoj povodom ovog lepog gesta austrijskih zvaničnika, Jabukovčanin Radivoje Petrikić, koji i sam često pomaže svoj rodni kraj.

Fondacija Jabukovac je na poklon od Samariterbunda dobila i kompletnu opremu i optičke aparate za  oftamološku ordinaciju, koju su odlučili da poklone Zdravstvenom centru u Negotinu.