Naslovna Kultura Jabukovčani na “Susretima sela” ugostili KUD iz Tamniča

Jabukovčani na “Susretima sela” ugostili KUD iz Tamniča

219
0

Kulturno umetničko društvo “Floričika” na Blagovesti ugostilo u Jabukovcu u okviru 45. “Susreta sela” KUD “Živojin Todorović” iz Tamniča.

fotografija: Opština Negotin

Amateri iz Tamniča, članovi Kulturno umetničkog društva “Živojin Todorović” odlučili su se da prikažu običaje vezane za Vidovdan, dok je domaćin, ansambl “Floričika” iz Jabukovca, prošlogodišnji sveukupni pobednik smotre narodnog izvornog stvaralaštva “Susreti sela”, prikazao šta se sve u njihovom selu radi u susret Božiću. Reč je o običajima vezanim za koledare i unošenje badnjaka.

Bio je to drugi program ovogodišnje manifestacije, koju su 1.aprila otvorila kulturno umetnička društva “Voja Čurić“iz Kobišnice i „Čučuk Stana“ iz Sikola.

U okviru prvog kruga “Susreta sela”, već ovog petka, 13.aprila u Karbulovu će istoimeno kulturno umetničko društvo dočekati ansambl “Prerast” iz Štubika.

Subota, 14.april rezervisan je za programe kulturno umetničko društva “Mladost” iz Čubre i “Živojin Petrović Dudić” iz Jasenice.

U nedelju 15.aprila trebalo bi da bude održan i poslednji susret u okviru prvog takmičarskog kruga, nastup ansambala “Vrelo” iz Šarkamena i “Dimitrije Belivakić” iz Bukovča.

Drugi krug takmičenja “Susreta sela” počinje 20. a završava se 29.aprila. Proglašenje najboljih, po tradiciji, ostavljeno je za “Majske svečanosti”, kojim će opština Negotin obeležiti svoj Dan.